Home / Algemeen / Amstelveen continueert ijzersterke serie

Amstelveen continueert ijzersterke serie

In de tweede klasse B heeft Amstelveen Heemraad wederom een zege weten te boeken. Bij De Meern werd met 1-0 gewonnen. Het was de derde zege met het kleinst mogelijke verschil. Maarten Zwaan was de matchwinner voor de Amstelveense promovendus.

Amstelveen begon voortvarend aan de wedstrijd en had zeker het eerste kwartier constant de bal. Kansen konden dan ook niet uitblijven voor de ploeg van Radjin de Haan. Bij pogingen van Maarten Zwaan en Rob Overvliet eindigde de bal echter naast. Na ruim twintig minuten was het Zwaan die uiteindelijk de score opende (0-1). Uit een vrije trap, zo’n achttien meter van de goal, prikte hij de bal binnen. De overigens goed keepende Martijn Smoorenburg ging hier niet helemaal vrijuit.

Foto Hans van Beek | Martijn Sporenburg kan de vrije trap van Maarten Zwaan niet stoppen
Foto Hans van Beek | Martijn Sporenburg kan de vrije trap van Maarten Zwaan niet stoppen

Daarna bleef Amstelveen druk houden, maar wist ook De Meern sporadisch eruit te komen. Twee maal voor rust hadden zij de gelijkmaker kunnen maken, maar Alex Sacca hield zijn doel schoon. Kort voor rust was de ultieme kans voor Amstelveen om verder afstand te nemen. Eerst zag Zwaan zijn inzet geblokt worden, daarna wist Mike van den Steenhoven uit de rebound niet te scoren en met een ultieme inspanning tikte Smoorenburg de inzet van Dennis Spitteler tegen de onderkant van de lat.

Vlak voor rust was het Erik Breedveld die namens de thuisploeg alleen op doelman Sacca af ging, maar samen met Niels Donker hield Sacca Breedveld van het scoren af. Het koste Sacca wel gelijk de wedstrijd. Zijn al geblesseerde pols kreeg een tik en bleek het in de rust voor Sacca einde wedstrijd.

Foto Hans van Beek " Patrick Duarte snelt langs zijn tegenstander
Foto Hans van Beek ” Patrick Duarte snelt langs zijn tegenstander

Na rust bleef het spannend. Amstelveen vergat te scoren en De Meern bleef daardoor hoop houden. Eerst werd de inzet van Zwaan goed gepareerd door Smoorenburg en uit de daarop volgende corner wist Overvliet net niet te scoren. Na een uur voetballen had Amstelveen de wedstrijd kunnen beslissen toen Patrick Duarte op snelheid werd weggestuurd, maar zijn voorzet op Robin Oussoren was te zwak om Smoorenburg te kloppen. Kort daarna was het wederom Zwaan die door mocht en zijn op maat gegeven voorzet op Duarte was net niet strak genoeg, waardoor De Meern de 0-2 kon voorkomen.

Foto Hans van Beek | Robin Oussoren
Foto Hans van Beek | Robin Oussoren

Vlak voor tijd waren het respectievelijk Toby Correia en Mike van den Steenhoven die rust konden brengen voor Amstelveen door te scoren, maar ook nu bleef de 0-1 op het scorebord staan. Door de zege, de vierde driepunter op rij, staat de promovendus op een keurige vierde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!