Amstelveen dendert maar door in derde klasse

AmstelveenHeemraad heeft goede zaken gedaan. Door zelf met 0-5 te winnen van IJmuiden werd de negende wedstrijd op rij gewonnen. Gelijktijdig verloor de nummer twee, VVA/Spartaan, met 4-1 van Koninklijke HFC en werd de afstand weer wat punten groter van de achtervolgers. Amstelveen gaat fier aan de leiding in de derde klasse B en heeft de afstand met de nummer twee, nu Koninklijke HFC, vergroot naar vier punten.

3

Verrassende gezichten in de bestuurskamer toen scheidsrechter Shona Shulrula binnen kwam. Een mooie en zeer jonge vrouw, die was aangesteld voor deze wedstrijd. Achteraf alleen maar complimenten, want zij voelde de wedstrijd goed aan en had alles en iedereen onder controle. Amstelveen startte goed en binnen het kwartier had het 0-2 kunnen staan. Maarten Zwaan draaide mooi langs zijn man heen en schoot krullend diagonaal in. Met een uiterste reactie tikte Martijn van Lieshout de bal naast.

1

Kort daarna schoot Jacco Tolman op de paal. In de 21e minuut kwam Amstelveen verdiend op een 0-1 voorsprong. Robert Lesmeister hield goed af en legde kort breed. Dirk Franken schoot de 0-1 binnen. IJmuiden probeerde het, maar kwam er niet uit en moest Amstelveen zien tegen te houden. Tot de rust waren er veel kansen voor Amstelveen, maar de 0-1 bleef op het scorebord staan.

Na rust sloeg Amstelveen toe. Uitblinker Maarten Zwaan werd op links aangespeeld en liet alles en iedereen achter zich en schoot de 0-2 binnen. Michael Lippens maakte de 0-3 op aangeven van Maarten Zwaan en de wedstrijd was gespeeld. Dat het geen 0-10 werd, was eigenlijk een wonder. Via de buitenkanten was er veel gevaar, maar de paal en keeper van Lieshout stonden een monsterscore in de weg.

2

Drie keer de paal en twee keer een redding hield Amstelveen in toom. Toch nog twee goals in de laatste tien minuten. Mitchel Griekspoor kreeg de bal mooi mee, een pass met buitenkant links van Michel Grethe, en de 0-4 was een feit. Twee minuten later werd de eindstand bereikt. Mitchel Griekspoor gaf een steekballetje in de loop aan Bastiaan Netjes en deze schoot hard en strak in de korte hoek binnen. Met een 0-5 uitslag kon iedereen leven en na het eindsignaal tevreden gezichten bij Amstelveen.

7P9K4582

Trainer Mark Kranendonk: “Weer een lastige uitwedstrijd gewonnen. Ik heb de spelers aangegeven dat als je kampioen wil worden, je van de mindere team gewoon moet winnen. IJmuiden uit is altijd lastig. Op een grasveld, door het vocht een zwaar veld, is het voor ons lastig spelen, want wij zijn kunstgras gewend. Maar wij hebben het vandaag goed uitgespeeld. Het had zelf een veel grote score kunnen worden en wij zijn, met 9 overwinningen op rij, lekker op weg”

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek