Amstelveen doet goede zaken met tweede zege op rij

Amstelveen Heemraad heeft goede zaken gedaan door de uitwedstrijd in de zaterdag tweede klasse B bij Be Fair in Waddinxveen met 0-1 te winnen. Tien minuten voor tijd was het Maarten Zwaan die de winnende treffer binnenschoof en Be Fair met lege handen achterliet.

De eerste helft was niet om aan te gluren. Amstelveen wilde wel, maar had het vizier niet op scherp. Be Fair gooide alle fysiek in de strijd, maar vond twee keer doelman Alex Sacca op hun weg. Namens de gasten waren Maarten Zwaan (die als spits fungeerde) en Robin Oussoren niet trefzeker. Aan de andere kant waren Michael van der Heijden en Zakaria Zariouh dichtbij een goal, maar Alex Sacca wist de nul te houden. Met 0-0 gingen de ploegen de kleedkamer in.

20161008-be-fair-amstelveen-foto-hans-van-beek-dennis-spitteler

Na rust werd het een hele andere wedstrijd. Amstelveen had het meest balbezit en werd dreigender. Na drie minuten werd de inzet van Patrick Duarte vlak voor de doellijn weggehaald. Vervolgens was Patrick Spitteler na een schorsing van twee wedstrijden in het veld gekomen, maar bleef zijn invalbeurt bij zeven minuten. In een duel werd hij hard geraakt en kon met een schouder uit de kom het veld weer verlaten.

Een klein kwartier voor tijd kreeg Mike van den Steenhoven een enorme mogelijkheid om Amstelveen op voorsprong te zetten, maar aarzelde even op weg naar het doel van Be Fair, waardoor het gevaar uit de aanval werd gehaald. Ook kwam Zwaan net te kort om te 0-1 binnen te schuiven. Dat lukt de aanvoerder in de tachtigste minuut wel. Na een mooie pass van Martijn Bijl zette Robin Oussoren Zwaan vrij voor het doel, die koelbloedig de openingstreffer binnen schoof.

20161008-be-fair-amstelveen-foto-hans-van-beek-inzet-zwaan

Patrick Duarte had de kans om Amstelveen in veilige haven te schieten, maar dat liet hij na. Be Fair zette nog alles in om op gelijke hoogte te komen en Michael van der Heijden moest dat in de blessuretijd bekopen met een rode kaart, vanwege natrappen tegen Van de Steenhoven. De 0-1 werd uiteindelijk gekoesterd en over de streep getrokken door de gasten.

20161008-be-fair-amstelveen-foto-hans-van-beek-ernstige-overtreding-be-fair

Door de zege stijgt de ploeg van Radjin de Haan naar de vijfde plaats, op twee punten van de huidige nummer twee (TAVV). Volgende week kan Amstelveen tegen Loosdrecht – dat met één punt minder zesde staat – iets meer afstand genomen worden van de middenmoot. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek