Amstelveen doet goede zaken met winst bij IJFC

In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de zaterdag tweede klasse heeft Amstelveen goede zaken gedaan. In IJsselstein won de ploeg van Radjin de Haan met 0-2 van IJFC. Het verschil werd vlak voor en vlak na rust gemaakt door doelpunten van Mike van den Steenhoven en Yacob Sason.

Beide ploegen begonnen onrustig aan deze wedstrijd. Het eerste wapenfeit was voor IJFC, maar het schot van Jelle Eisens was recht op Alex Sacca en deze had geen moeite hiermee. Vanaf dat moment was Amstelveen de betere ploeg. Een snelle vrije trap van Maarten Zwaan zette Yacob Sason aan het werk, wiens aanname niet helemaal goed was en Michael Maaswinkel kon de bal eenvoudig oppakken. Zes minuten later was er de een-twee tussen Mike van den Steenhoven en Patrick Duarte en diezelfde Duarte werd in de zestien fors onderuit gehaald, maar de zwak fluitende Snoek zag er geen strafschop in.

Juichen Van den Steenhoven

Amstelveen was de bovenliggende partij en dat betaalde zich kort voor rust uit. Mike van den Steenhoven ging langs twee man en zette Dirk Franken vrij. Die hield het overzicht en zette hard voor waar de doorgelopen Van den Steenhoven de bal binnenliep en Amstelveen op een dikverdiende 0-1 voorsprong zette halverwege de wedstrijd.

Doelpunt Yacob Sason

Na de rust gingen de gasten gelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Deze liet niet lang op zich wachten. Yacob Sason kwam uit het niets alleen voor Maaswinkel, rondde koelbloedig af en bracht de 0-2 op het scorebord. Ondertussen liepen er wat spelers van Amstelveen mank door de vele aanslagen van de spelers van IJFC en de irritatie kwam in het veld. Na bijna een uur voetballen had Robert Lesmeister de 0-3 op zijn schoen, maar weer was het Maaswinkel die knap redde. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal door IJFC-verdediger Boy van Caspel met de hand tegengehouden, maar zag de scheidsrechter dit niet.

Overtreding op Yacob Sason

In de 68ste minuut kon Sason zijn tweede van de middag maakte, alleen stond de lat de 0-3 in de weg. De meeste commotie op het veld ontstond toen Mike van den Steenhoven geblesseerd op de grond lag en de bal werd uitgeschoten om een behandeling mogelijk te maken. IJFC besloot om de bal niet terug te geven en daarna ontstond wat irritatie, waarbij Sason een gele kaart kreeg en daardoor de return van volgende week aan zijn neus voorbij ziet gaan. De 0-2 bleef op het scorebord staan, waarmee Amstelveen in de eerste ronde dus goede zaken doet.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.


Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)