Amstelveen doet tegen BVV ’31 goede zaken

In de strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie heeft Amstelveen goede zaken gedaan. De ploeg van Radjin de Haan is door een 0-3 zege bij BVV ’31 bijna zeker van deelname aan de nacompetitie, aangezien de resultaten van de concurrenten (die ook nog meedoen in de derde periode) in de zaterdag derde klasse C voor de Amstelveners gunstig waren.

Op bezoek bij de laagvlieger had Amstelveen meteen een overwicht. Na acht minuten mocht Mike van den Steenhoven uithalen in het strafschopgebied, maar doelman Barry van Rooy wist zijn schot te keren. Amstelveen had het meeste balbezit en BVV ’31 koesterde de 0-0, want een punt was belangrijk in hun strijd tegen degradatie. De Blaricummers kwamen er een paar keer in de tegenstoot gevaarlijk uit, alleen was Amstelveen-doelman Alex Sacca scherp om een tegendoelpunt te voorkomen.

Yacob Sason

Kort voor rust snelde Yacob Sason langs zijn man, mag stond de lat een openingstreffer in de weg. Die kwam er uiteindelijk alsnog in het voordeel van de gasten. Van den Steenhoven kreeg de bal mee na een goede combinatie met Robert Lesmeister en liet Van Raay kansloos. Zo had Amstelveen aan het eind van de eerste helft een verdiende 0-1 voorsprong te pakken.

Patrick Duarte

Na de rust was het Amstelveen dat de klok sloeg. Twee keer kwamen de gasten aan de zijkant goed door, zonder dat het een doelpunt opleverde. Dat gebeurde wel na een uur spelen. Een vrije trap van Patrick Duarte kwam voor de voeten van Lesmeister, die de 0-2 binnen tikte. Vier minuten later kon Dennis Spitteler de wedstrijd beslissen, maar kopte hij geheel vrijstaand een voorzet van Van den Steenhoven in de handen van Van Raay.

Mike van den Steenhoven

Een kwartier voor tijd dacht BVV ’31 de aansluitingstreffer te maken, maar was het Alex Sacca – die even later geblesseerd het veld moest verlaten – die fenomenaal wist te redden. Drie minuten later diende Amstelveen BVV ’31 de genadeklap toe. Sason ging op avontuur, kwam alleen voor Barry van Raay en hoefde niet te twijfelen: 0-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld met een eenvoudige overwinning voor Amstelveen.

De ploeg van Radjin de Haan ontvangt volgende week op de laatste speeldag kampioen Loosdrecht. De aandacht van de Amstelveners zal ook uitgaan naar AH ’78 en Altius, die nog in de strijd om de derde periodetitel verwikkeld zijn.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)