Amstelveen-duo Joost Heij en Nick Lammers vindt nieuwe uitdaging bij WVHEDW

Joost Heij en Nick Lammers laten zaterdag tweedeklasser Amstelveen Heemraad na één seizoen achter zich. Het tweetal, dat afgelopen zomer overkwam van Ajax, maakt een stap omhoog naar eersteklasser WV-HEDW.

Ze voerden tegelijk het gesprek met de nieuwe trainer Hans Schakel. Allebei werden ze door diverse clubs benaderd waarbij zij gezien werden als een ‘package-deal’, maar het plaatje dat door WV-HEDW geschetst werd, sprak hun het meest aan. “Het is een warme club, de manier van spelen bevalt mij en ze willen graag een volgende stap zetten om serieus mee te doen voor de prijzen”, zegt de 23-jarige Lammers. “Daarvoor zochten ze in de as van het veld een aantal jongens die daar ervaring in hebben en het team op sleeptouw kunnen nemen.”

Samen met een aantal andere ploeggenoten deden ze afgelopen zomer een flinke stap terug van Ajax naar Amstelveen. Voor Joost Heij was het een bewuste keuze, omdat hij het kon combineren met een wereldreis. “Het is wel een klein beetje tegengevallen. Er zijn zoveel oorzaken op te noemen waardoor het niet is geworden wat we ervan hadden verwacht. Het is fijn dat ik alsnog een stap omhoog kan maken.”

Bovendien komt de 26-jarige spits bij een club terecht waar hij zich prima thuis zal voelen. “Bij WV-HEDW lopen veel jongens rond die een goede baan hebben en het leuk vinden om op een redelijk niveau te voetballen. Een leuke en gezellige club waar prestatie ook hoog in het vaandel staat. Ik kreeg meteen een goed gevoel. Nick heeft ook meegespeeld in mijn keuze. We zijn goede vrienden en kunnen allebei een balletje trappen. En het is fijn dat we nu niet helemaal alleen bij een nieuwe club beginnen.”

Volgens Lammers past ‘het plan WV-HEDW’ zelfs in zijn carrièreplanning. “Het is mijn ambitie om er het maximale uit te halen. Tweede Divisie, Derde Divisie; ik denk dat ik het kan halen. Amstelveen was een leerzaam jaar. De ambities en de warmte van de club hebben voor mij de doorslag gegeven. Ik ken de speelwijze van WVHDEW, er zit veel potentie in deze ploeg. Op elke positie staat iemand die goed kan voetballen. Bovendien is het fijn dat de trainer het in mij ziet zitten. Ik heb er erg veel zin in.”

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!