Amstelveen geeft tegen Castricum haar visitekaartje af

In de zaterdag tweede klasse A heeft Amstelveen Heemraad de competitie een gewenste start gegeven. In Castricum won de ploeg van Radjin de Haan slechts met 1-0 van de plaatselijke FC, een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Nick Lammers werd vlak na rust de matchwinner.

Castricum en Amstelveen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en straalden beide uit dat ze niet wilde verliezen. Al snel kroop Amstelveen uit zijn schulp en na dertien minuten ontstond de eerste kans. De goed spelende Tim Steij draaide een vrije trap naar de tweede paal van Castricum en Peter Post kopte goed in, maar zijn inzet werd gekeerd door Danny Burger. De rebound van Joost Heij werd ook gepakt door Burger.

Twaalf minuten later kreeg Maarten Zwaan zijn voet net niet voldoende onder de bal om Burger te verschalken. Na ruim een half uur spelen stond de paal een doelpunt in de weg op een inzet van Joost Heij. Vlak voor rust de enige echte kans voor Castricum, maar Maarten van Duivenvoorde stond buitenspel toen hij werd aangespeeld en zijn goal werd terecht afgekeurd.

Vlak na rust viel de enige treffer van de wedstrijd. Een vrije trap van Maarten Zwaan werd verlengd door Joost Heij en met zijn voeten wist Danny Burger nog een goal te voorkomen. Nick Lammers was alert genoeg om de terugspringende bal in het dak van het doel te schieten (bekijk de video van het doelpunt op onze Facebookpagina). Kort daarop had de beslissing al kunnen vallen. Tim Steij gleed langs zijn man, maar zag zijn inzet door Jeroen Bakker van de lijn worden gehaald.

Na een uur spelen was het Robin Oussoren die de verdediging het lastig maakte, maar zijn voorzet kon net niet binnen gelopen worden door Joost Heij. Zes minuten voor tijd was er commotie aan de andere kant. Sebastiaan Weber hield twee verdedigers van Amstelveen bezig en ging de zestien in. Daar raakte hij het been van Sven Boelsma en ging naar de grond. De goed fluitende Kool was heel gedecideerd en gaf geel aan Weber voor een schwalbe.

Drie minuten later had Furgel Fabies de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, toen hij oog-in-oog kwam te staan voor Danny Burger. Een moment van aarzeling was voor Jeroen Bakker voldoende om in te grijpen.

Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek