Amstelveen grijpt laatste kans tegen ZOB

Onderin de zaterdag tweede klasse A heeft Amstelveen een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van Radjin de Haan moest winnen van ZOB en daarnaast hopen op een nederlaag van Jong Holland om alles in eigen hand te krijgen voor deelname aan de nacompetitie. Met een 3-2 overwinning deed Amstelveen wat het moest doen en steeg de club naar de twaalfde plaats.

Amstelveen begon voortvarend en creëerde kansen. Een snoeiharde vrije trap van Maarten Zwaan werd gestopt alleen was er niemand voor de rebound. Korte tijd later kwam Mike van den Steenhoven een teen tekort op een voorzet van Dirk Franken. Diezelfde Franken zag een strak schot net gekeerd worden door Erik Slaaf. Maar in de 23e minuut kwam Amstelveen toch op voorsprong. Een vrije trap op zes meter van het doel, gegeven door een opgepakte terugspeelbal, werd hard ingeschoten door Maarten Zwaan. Gedurende het verdere verloop van de eerste helft bleef de thuisploeg de baas en had het meeste balbezit. Aan beide kanten een paar kleine kansjes, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan voor de rust.

Amstelveen - ZOB

Na rust kreeg ZOB al snel een strafschop. Stefan van Wonderen slalomde door de verdediging heen en met een sliding probeerde Maarten Zwaan hem van scoren af te houden. Hierbij kwam de bal tegen zijn arm aan en gedecideerd wees scheidsrechter Noordhoek naar de stip. Sonny Smit eiste de bal op, maar was kansloos tegen Mike Lesmeister. Voor de tweede keer dit seizoen bleek hij een penaltykiller en stopte de inzet. Vijf minuten later liet Van Wonderen zijn klasse zien. Met veel ruimte kon hij doorlopen en tikte onder druk de bal onder de uitgekomen Lesmeister door en schoot de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

Amstelveen ging op zoek naar het doel en kreeg daarvoor de kansen. Na een afgeslagen aanval van ZOB werd er snel opgeschakeld en de razendsnelle Levy Piqué liet iedereen zijn hakken zien, maar zijn inzet werd knap gestopt door Erik Slaaf. Kort daarop werd een inzet van de ingevallen Michael Lippens van de lijn gehaald. Een kwartier voor tijd viel alsnog de beslissing. Maarten Zwaan schoot fantastisch een vrije trap van zo’n twintig meter binnen en kort daarop maakte Michael Lippens knap een mooie aanval af. Binnen twee minuten stond Amstelveen op een 3-1 voorsprong.

ZOB wilde er nog wat van maken en begon de aanval te zoeken. Verder dan de 3-2 van Sjors Goes kwamen de gasten niet en met deze overwinning doet Amstelveen goede zaken. De ploeg gaat over Jong Holland (dat met 1-0 verloor van Castricum) heen en neemt de twaalfde plaats over, die volgende week recht geeft op nacompetitie voor lijfsbehoud in de tweede klasse.