Amstelveen haalt net geen dubbele cijfers tegen Eemnes

In de zaterdag derde klasse C heeft Amstelveen opnieuw met grote cijfers uitgehaald. Deze keer was Eemnes, voorlaatste in de competitie, het slachtoffer van de ploeg van Radjin de Haan. Vooral in het laatste half uur gingen alle remmen los, maar werd de dubbele cijfers net niet gehaald: 9-0.

Amstelveen begon voortvarend en kreeg na zes minuten de kans op de score te openen. Patrick Duarte versnelde, haalde de achterlijn en zag eerst Mike van den Steenhoven zijn inzet stranden op de handen van Wesley Out. Ook de rebound van Dirk Franken wist de doelman van Eemnes te keren. Daarna volgde een rommelige fase, waarbij Eemnes met man en macht de nul bleef houden. Dennis Spitteler was dichtbij een goal, maar schoot net over. De beide backs van Amstelveen, Casper de Vetten en Bastiaan Netjes kregen alle ruimte om op te komen, maar de verdediging van Eemnes bleef stug met zes man achterin verdedigen.

Amstelveen - Eemnes

De ban werd pas na een half uur gebroken. De weer dominant spelende Patrick Duarte werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en Maarten Zwaan schoot vanaf de stip gedecideerd de 1-0 binnen. Vier minuten later was het weer raak. Een bekeken pass van Mike van den Steenhoven kwam bij Yacob Sason en deze schoot vanuit een moeilijke hoek prachtig binnen. Met een 2-0 ruststand gingen de ploegen naar binnen.

Na de rust bleef het een kwartier rustig met wat kansjes voor Amstelveen, maar daarna ging het snel. Uit een vrije trap – na een snoeiharde overtreding van Stefan Rigter op Yacob Sason – tikte Bryan Saarberg de bal met de hand aan, waardoor de bal wederom op de stip kwam. Nu was het Patrick Duarte die mocht aanleggen en voor de 3-0 kon zorgen. Een minuut later was het Sason die zijn verdediger achterliet en een niet te missen kans gaf aan Dirk Franken: 4-0. Zeven minuten later was het Mike van den Steenhoven die zijn verdediger uitspeelde en de vrijstaande Dirk Franken vond. Deze scoorde de 5-0. Drie minuten later stond de teller alweer op zes. Weer was het Sason die de ruimte vond en kon Patrick Duarte de 6-0 binnenschieten.

Een kwartier bleef het rustig. Amstelveen vond het allemaal goed en Eemnes was onmachtig om ook maar iets te kunnen doen in aanvallend opzicht. De Amstelveense doelman Alex Sacca en zijn verdediging hadden een rustige middag. In drie minuten tijd scoorde Amstelveen nog eens drie keer. Dirk Franken en Patrick Duarte maakte beide hun derde goal en Yacob Sason zijn tweede. Met een 9-0 stand en nog drie minuten op de klok ging Amstelveen nog op zoek naar de tiende goal. Deze werd ook gemaakt, maar werd afgekeurd door vermeend buitenspel.

Zo bleef het scorebord steken op 9-0. Amstelveen bleef hiermee in het spoor van koploper Loosdrecht, dat de eerste periodetitel pakte. De achterstand is slechts een punt, waardoor de ploeg van Radjin de Haan al uitkijkt naar de topper op 28 november.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek