Amstelveen heeft geen kind aan Stormvogels

Na het binnenhalen van de eerste periode is Amstelveen doorgegaan met het winnen van zijn wedstrijden in de derde klass B . Stormvogels, goed begonnen in de dit seizoen, maar bezig met een grote terugval,  werd met 7-2 teruggestuurd naar IJmuiden.

Amstelveen heeft met deze overwinning alweer acht wedstrijden op rij de drie punten binnengehaald en gaat stevig aan de leiding in de derde klasse B. Ondanks de afwezigheid van topscorer Michael Lippens en aanvoerder Jurrit Wilhelmus (beide licht geblesseerd en daarom aan de kant gehouden) was Amstelveen heer en meester.

Jacco Tolman (l) en Dirk Franken viere weer een Amstelveense treffer

Toch kreeg Amstelveen het in het begin niet cadeau. Stormvogels kwam zelfs op een 0-1 voorsprong toen Nick Strijland profiteerde van een slippertje van de jeugdige Niels Donker. Amstelveen werd hierdoor wakker en binnen drie minuten viel de gelijkmaker achter Michel Lopez. Hij liet een schot van Dirk Franken los en Maarten Zwaan reageerde attent en tikte de 1-1 binnen. Daarna was het Amstelveen die het spel maakte, maar het publiek moest tot de 33e minuut wachten op de voorsprong. Een dieptepass van Michel Grethe werd goed gecontroleerd door uitblinker Jacco Tolman die een verdediger en keeper Lopez het bos in stuurde en de 2-1 aantekende. Met deze 2-1 werd de rust in gegaan.

Maarten Zwaan was    keer trefzeker voor de thuisploeg
Maarten Zwaan was drie keer trefzeker voor de thuisploeg

Na rust een ontketend Amstelveen. Mitchel Griekspoor scoorde snel in de 2e helft de 3-1 op aangeven van Maarten Zwaan. Binnen het uur kwam Amstelveen op een 4-1 voorsprong toen Niels Donker Jacco Tolman wegstuurde, die hield het overzicht en stelde Maarten Zwaan in de gelegenheid om zijn tweede en de vierde van Amstelveen aan te tekenen De laatste tien minuten waren goed voor nog vier goals. Amstelveen kwam op 5-1 door Dirk Franken, die profiteerde van het overzicht van Jacco Tolman, Stormvogels scoorde onverwachts en uit het niets de 5-2, daarna nog twee keer Jacco Tolman, op fantastisch aangeven van respectievelijk Maarten Zwaan en Mitchel Griekspoor en de uiteindelijke 7-2 was dikverdiend.

Ook Jacco Tolman scoorde voor de ploeg van Mark Kranendonk

Bij Amstelveen tevreden gezichten: Teamleider Marcel Havermans: “Ja, uiteindelijk wel, maar jammer van de twee tegengoals. Deze waren niet nodig, maar met 7-2 winnen is natuurlijk erg lekker en het was een goede overwinning. Wij hebben de punten maar weer binnen en hebben alweer acht wedstrijden op rij gewonnen. Ondanks de afwezigheid van twee belangrijke spelers zijn wij veruit beter geweest deze wedstrijd. Hieruit blijkt dat wij een brede selectie hebben en dat is over een heel seizoen heel belangrijk. Maar volgende week IJmuiden uit, ook dan moeten wij het weer bewijzen, presteren en scherp blijven”

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek