Home / Algemeen / Amstelveen heeft geen problemen met Sporting Martinus , zes goals Lippens

Amstelveen heeft geen problemen met Sporting Martinus , zes goals Lippens

In de zaterdag derde klasse B werd het Amstelveense onderonsje tussen Sporting Martinus en Amstelveen Heemraad geen enkel moment een wedstrijd. De ploeg van Mark Kranendonk, koploper Amstelveen, won met 0-7. Michael Lippens nam maar liefst zes goals voor zijn rekening.

Sporting Martinus was onmachtig om het Amstelveen lastig te maken. Na afloop bleek dat het bij de beide concurrenten Overbos (winst 2-1 op Stormvogels) en JOS (gelijkspel Amsterdam) het aanzienlijke moeizamer was gegaan en met respectievelijk zes en negen punten voorsprong ligt Amstelveen nog steeds op koers voor het kampioenschap. Sporting Martinus moet daarentegen vrezen voor degradatie naar de vierde klasse. Bij Martinus ligt de nadruk echter meert op de zondagafdeling.

aanvoerders en scheids

Amstelveen kwam furieus uit de startblokken en Tim Boelrijk opende in de 1e minuut de score, maar zijn inzet werd afgekeurd door de goede fluitende Bas de Haan vanwege hands. Twee minuten later kreeg Amstelveen alsnog zijn voorsprong. Michael Lippens onderschepte een terugspeelbal van Sporting Martinus, omspeelde Josha Box en schoot vanuit een moeilijke hoek fraai de 0-1 binnen. Daarna was Amstelveen in balbezit en liep Sporting Martinus er achteraan.

Josha Box was regelmatig kansloos op de inzet van Michael Lippens
Josha Box was regelmatig kansloos op de inzet van Michael Lippens

Het verschil in kwaliteit werd pas halverwege de eerste helft in de score uitgedrukt. Marcel Wennekes zette zich achter een vrije trap, zo’n 18 meter van de goal aan de rechterkant en met een curve en via een rug ging de bal uiteindelijk de goal in en kwam  Amstelveen op een 0-2 voorsprong. Amstelveen bleef de bepalende partij en had 80% balbezit. Achterin speelde Niels Donker, een zeer talentvolle A-junior en één van die parels uit de jeugdopleiding van Amstelveen, een hele goede wedstrijd. Rustig aan de bal, spelend met overzicht.

Wennekes

Na rust maakte Amstelveen snel het verschil. Binnen de minuut stond het 0-3. Een vrije trap van Michel Grethe werd doorgekopt door Jurrit Wilhelmus en Michael Lippens maakte het definitief af. Dat het geen dubbel cijfers werd was te danken aan het slordig omgaan van de kansen. Na een uur was het Jacco Tolman, die de bal meegaf aan Michael lippens en die deed waar hij goed in is, scoren. Vijf minuten later ging Levy Piqué na een actie  over de knie bij Marco Habets en de bal ging op de stip. Michael Lippens liet vervolgens Josha Box kansloos.

Lippens goal

Amstelveen bleef voetballen en Sporting Martinus kon niets anders dan alleen maar tegenhouden. In de laatste tien minuten wist Michael Lippens nog twee goals toe te voegen aan het totaal en met zes goals was hij de Man of the Match. Toen bekend werd dat van de twee overgebleven concurrenten voor het kampioenschap JOS/Watergraafsmeer duur puntenverlies had geleden tegen fc Amsterdam werd de stemming nog beter in het Amstelveense kamp.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag derde klasse B

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek