Amstelveen Heemraad sluit competitie waardig af met overwinning op Purmerend

Voor Amstelveen Heemraad stond er niets meer op het spel  met de uitwedstrijd tegen Purmerend op het programma. Met de tweede periode én de felbegeerde tweede plek in bezit was het heel houden en geen kaarten oplopen voor de nacompetitie het motto. Maar Amstelveen vervult graag zijn sportieve verplichtingen en gaat altijd voor de winst. Purmerend daarentegen moet alle zeilen bijzetten om geen nacompetitie te spelen voor behoud in de derde klasse. Een punt is voldoende om definitief achtste te worden en de nacompetitieplek aan Ouderkerk te laten.

Wijzigingen

Amstelveen had uit voorzorg wel wat wijzigingen toegepast ,maar de selectie is breed genoeg om dat goed in te kunnen vullen. Was wel even wennen, want na vijf minuten kwam Purmerend op voorsprong. Randy Balogum zette goed druk, verovert de bal en geeft een pass die perfect valt voor de doorlopende Chi-An Dang. Dang komt oog in oog te staan met Giovanni Santangelo en maakt het prachtig af. Na ruim een kwartier kwam Purmerend goed weg, als een schot van Jaïr Cruden op de binnenkant van de paal eindigt en het veld weer in stuitert. Zes minuten later was het wel raak. Shaquile Djairin werd even buiten de zestien onderuit geschoffeld en Marc Groenland meldde zich voor de vrije trap en schoot deze precies langs de muur in het hoekje. Hugo Schulte kon alleen maar nakijken. Na de gelijkmaker waren er maar weinig hoogtepunten. Amstelveen controleerde en domineerde en Purmerend was onmachtig om daar wat tegen te doen. Met 1-1 ging de rust in.

Winnen

Na rust hetzelfde beeld. Amstelveen aan de bal, Purmerend tevreden met de gelijke stand. Maar Amstelveen wilde meer. Wilde de overwinning en ging meer de aanval zoeken. De eerste grote kans van de tweede helft kwam vanaf de pass van Max Flipse op Boaz Blommestein, die kopte goed terug op Liam Born. De inzet van Born werd corner gekopt door Sonny Smit en Smit had even een beetje hoofdpijn. De aansluitende corner van Marc Groenland werd nog weggetikt door Hugo Schulte, maar Max Flipse schoot de rebound strak binnen. Amstelveen had zijn voorsprong.

Afgekeurd

Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Omdat Purmerend om zoek ging naar de gelijkmaker, kwam er veel ruimte en een snelle aanval van Amstelveen resulteerde in de 1-3. Een combinatie tussen Max Boonstoppel en Liam Born gaf Boonstoppel de ruimte en tijd om aan te nemen, even lekker neer te leggen en Hugo Schulte in de verre hoek te verslaan.  Een kwartier voor tijd wat commotie als Randy Balogun het duel aangaat met Marc Groenland en hem op zijn hoofd raakt. Balogun gaat goed door en schiet over de ver voor zijn goal staande Giovanni Santangelo heen. Maar voordat de bal ook daadwerkelijk de goal in gaat fluit de goed leidende scheids Pim Sturkenboom af. Purmerend claimt de goal, maar Sturkenboom wil er niets van weten. Daarna nog een kans aan beide kanten als een vrije trap van Marc Groenland  goed gestopt werd door Hugo Schulte en een kopbal van Jeffrey Neuteboom die op de lat kwam namens Purmerend. Toen Schurkenboom er een eind aan maakte konden beide partijen goed leven met de uitslag.

Nacompetitie

Amstelveen Heemraad is klaar in de competitie. Amstelveen kan zich op gaan maken voor de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. Amstelveen begint op 1 juni thuis tegen de nummer 12 van 2A met het avontuur. Dat zal AFC of EVC worden. Purmerend gaat volgende week op zoek naar dat ene punt om de nacompetitie met de vierde klasse te ontlopen als zij op bezoek gaan bij Marken.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!