Amstelveen Heemraad verlengt contract met Radjin de Haan

Radjin de Haan heeft zijn contract bij Amstelveen Heemraad met een jaar verlengd. De oefenmeester heeft het ontzettend naar zijn zin bij de Amstelveners en hoopt de komende jaren nog van waarde te kunnen zijn voor de club. “Het hing al een tijdje in de lucht. Ik heb het hier naar mijn zin en ook de club is tevreden over mij. Ik hoop hier de komende jaren nog te kunnen blijven zodat we samen echt wat kunnen gaan neer zetten.”

Amstelveen wisselde de afgelopen jaren voetbal in de tweede en de derde klasse met elkaar af maar hoopt in de toekomst een stabiele tweede klasser te worden. Vorig seizoen lukte het de Haan, die zes wedstrijden voor het einde het roer van Mark Kranendonk overnam, niet om degradatie te voorkomen waardoor de Amstelveners ook dit seizoen in de derde klasse uitkomen. “Natuurlijk willen we promoveren maar we moeten ook verder kijken. Het doel voor dit seizoen is promoveren maar we moeten ook een keer een stap maken en een paar seizoenen in die tweede klasse blijven.”

Na de eerste competitiehelft staan de Amstelveners er uitstekend voor en is promotie een reëel doel. “We staan er nu prima voor maar er zijn nog een paar ploegen die meedoen om de titelstrijd. Maar ik acht de kans zeker aanwezig dat we kampioen kunnen worden. We hebben geen last van schorsingen. Dat betekent dat we vaak de bovenliggende partij zijn en een voetballende ploeg hebben. Daarnaast hebben we ook een brede selectie en dat kan ons op het einde nog wel eens een voordeel geven.”

 

“Als we kampioen willen worden, zullen we van de resterende wedstrijden er misschien wel elf of twaalf moeten winnen. Dat betekent dat we iedere week geconcentreerd moeten voetballen om ook van de op papier mindere ploegen te winnen. Voor een topwedstrijd hoef je niemand te motiveren, maar zul je wel een echte winnaarsmentaliteit moeten tonen om die te winnen.”

De Haan en zijn ploeg hadden de eerste competitiehelft op een eerste plek kunnen afsluiten, maar verloor toen met 3-1 van de huidige koploper AH’78. “Dat was wel een dompertje. We hebben het in uitwedstrijden nou eenmaal moeilijk. Vooral als we tegen ploegen moeten spelen die op echt gras spelen.”

Amstelveen hervat dit weekend de competitie met een thuiswedstrijd tegen Eemboys. Hoewel Eemboys een stuk lager op de ranglijst staat ging de uitwedstrijd nog met 3-2 verloren. “De winterstop was wel even lekker. Maar we hebben ook wel weer zin om te beginnen. We zijn compleet en hebben langzaam toegewerkt naar de tweede competitiehelft. We zijn er helemaal klaar voor en hopen dat we ons kunnen revancheren.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)