Amstelveen in blessuretijd langs Waterwijk

In de derde klasse C heeft Amstelveen Heemraad voor de vierde keer dit seizoen weten te winnen. Tegen het Waterwijk van trainer Mark de Boer sloegen de Amstelveens pas in blessuretijd toe. Het Werd aan de Sportlaan uiteindelijk 3-2.

Dirk Franken schoot de winnende treffer in blessuretijd binnen en liet Waterwijk met lege handen staan. Bij rust stond Amstelveen met 2-1 voor, maar zag het vlak voor tijd Waterwijk langszij komen. Over de hele wedstrijd gezien had een gelijkspel een rechtvaardiger uitslag geweest.

Foto hans van beek

Waterwijk, zonder de lichtgeblesseerde Arno Splinter, begon goed en fel aan de wedstrijd en hield Amstelveen onder druk. Na ruim een kwartier was het Bobby Rebel die slordig dekken achterin afstrafte en met een diagonaal schot Alex Sacca wist te passeren. Amstelveen werd wakker en begon beter te voetballen. Ondanks een paar kansen kon Amstelveen de goed keepende Alex Bindenga niet verslaan.

Vlak voor rust kantelde de wedstrijd volledig. De goedleidende scheidsrecht Jacobs wees resoluut naar de stip toen Levy Piqué, tijdens een slalom door de verdediging van Waterwijk, door Quincy van Putten onrechtmatig werd tegengehouden. Maarten Zwaan verzilverde de strafschop en beide partijen stonden weer op gelijke hoogte. Twee minuten later was het diezelfde Levy Piqué die langs zijn man ging en voorzette. Yacob Sason wipte de bal over de graaiende handen van Alex Bindenga en met een onverwachtse 2-1 voorsprong ging Amstelveen de rust in.

Foto Hans van Beek

Na rust waren beide partijen erg aan elkaar gewaagd. Waterwijk bleef opportunistisch voetballen en was de hele tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Amstelveen probeerde de voorsprong uit te bouwen, maar de verdediging van Waterwijk had alles redelijk onder controle.

De ploeg uit Almere kwam in de 81e minuut op gelijke hoogte. Een aanval via de behendige en snelle Junior Chan A Hung kwam voor de voeten van Dennis van Veen en hij tikte de 2-2 binnen. Bijna wist Waterwijk vlak voor tijd de overwinning nog binnen te halen. Een verwoestend afstandschot van Figri Ghoudou ging richting kruising, maar met een fantastisch redding wist Alex Sacca de achterstand voor Amstelveen te voorkomen.

Foto HAns van Beek

Ver in blessuretijd haalde Amstelveen alsnog de overwinning binnen. Na een mooie actie van uitblinker Maarten Zwaan stuiterde de bal zo voor de voeten van de vrijstaande Dirk Franken en hij knalde zuiver de 3-2 voor Amstelveen binnen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag derde klasse C.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek