Amstelveen in speciaal duel onderuit bij NiTA

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft haar eerste wedstrijd van 2019 met 2-1 verloren bij NiTA. Waar de thuisploeg kracht haalde uit een speciale herdenking voor de overleden speler Jessie Hensbergen, was de ploeg van Laurens ten Heuvel onmachtig daar iets aan te doen.

Het duel was de eerste keer dat NiTA weer in actie kwam na het plotselinge overlijden van Jessie Hensbergen. De 22-jarige speler van de club uit Nieuwer Ter Aa kwam op 13 januari door een auto-ongeluk om het leven. Vooraf werd er een minuut stilte in acht genomen en na 32 minuten voetbal – het nummer waarmee hij altijd op zijn rug speelde – werd de wedstrijd stilgelegd om een minuut te applaudisseren.

Op dat moment leidde de thuisploeg met 1-0. Uit een hoekschop kreeg Amstelveen-verdediger Casper de Vetten de bal ongelukkig op zijn hoofd en passeerde de uitgekomen doelman Mike Lesmeister. De bezoekers moesten op zoek naar de gelijkmaker, maar waren niet in staat om de verdediging van NiTA te verontrusten.

Direct na rust viel ook de 2-0. De Amstelveense defensie gaf Nino Raaff veel ruimte en daar wist hij wel raad mee. Hierna was het wachten op de 3-0, want Amstelveen kon het allemaal steeds moeilijker belopen. Een derde tegentreffer bleef ze bespaard en de bezoekers kregen zelf kansen op de aansluitingstreffer. De grootste was voor Reshad Haidari: hij schoot een strafschop hoog over. Vlak daarna maakte hij zijn misser goed door na een snel genomen vrije trap de 2-1 binnen te schuiven.

De nederlaag bleek niet meer te voorkomen. Amstelveen zakte hierdoor naar de twaalfde plek, wat aan het eind van de rit nacompetitie betekent, en heeft ook een slechte beurt gemaakt in strijd om de tweede periodetitel. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)