Amstelveen juicht te vroeg tegen CSW

Dat een wedstrijd pas is afgelopen als het eindsignaal klinkt heeft Amstelveen aan de lijve ondervonden in de uitwedstrijd bij CSW. De ploeg van Radjin de Haan verspeelde in de slotfase tot twee keer toe een voorsprong, waarvan de 2-2 diep in de blessuretijd viel.

Aan beide kanten werd er vanaf de eerste minuut gevochten voor de bal en beide ploegen speelde vanuit een gesloten verdediging. Met weinig kansen was het een gevecht van het middenveld. Na 27 minuten voetbal kwam Amstelveen op voorsprong. Een inzet van Jair Cruden werd tegengehouden met de hand en scheidsrechter Angevaare was resoluut en legde de bal op de stip. Maarten Zwaan deed wat hij moest doen en schoot snoeihard de strafschop binnen: 0-1.

Twee minuten later had al gelijk moeten staan. Dave Cornelissen was de verdediging van Amstelveen de baas en kon op weg naar de goal van Alex Sacca. Zijn lob was goed, maar met een ultieme inspanning tikte Sacca de bal op de lat. Zes minuten later was het diezelfde Sacca die een corner uit zijn goal wist te ranselen. Daarmee behielden de gasten de voorsprong voor de rust.

Na rust nam CSW het heft in handen. Binnen twintig minuten kreeg de thuisploeg vier kansen om gelijk te komen, maar vier keer lukte dat niet. Daarna had Mike van den Steenhoven aan de andere kant de beslissing op zijn schoen. Jordy Wens was echter paraat om zijn inzet, op aangeven van Cruden, te keren. Toen CSW’er Justin Blok met nog een kwartier te spelen eraf moest vanwege een rode kaart – trapte Van den Steenhoven van achteren op zijn been – leek het over en uit voor de ploeg van Anthony Servinus.

Niets was minder waar, wat het slotstuk was van ongekende spanning en sensatie. In de 86ste minuut scoorde Mike Cornelissen uit een corner de gelijkmaker voor de ploeg uit Wilnis. Kort daarna zorgde invaller Patrick Duarte er met zijn eerste balcontact voor om Amstelveen weer op voorsprong te zetten. Terwijl de gasten al uitgingen van een overwinning, kreeg CSW ver in de blessuretijd een strafschop na een scrimmage in de zestienmeter. De strafschop van Baas werd zeer strak binnengeschoten, waarmee hij de thuisploeg enkele seconden voor het laatste fluitsignaal langszij schoot: 2-2.

Amstelveen blijft door het gelijkspel op een zevende plaats staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek