Amstelveen kansloos onderuit bij koploper DHSC

Amstelveen is in Utrecht tegen de koploper van de tweede klasse B, DHSC, tegen een forse nederlaag aangelopen. Amstelveen, zonder de geblesseerde Alex Sacca en Patrick Spitteler die beiden pas na de winterstop worden terugverwacht, keek na zes minuten al tegen een 1-0 achterstand aan en met de rust was deze opgelopen naar 4-0. DHSC geloofde het daarna wel, wat resulteerde in de uiteindelijke 5-1 nederlaag.

Trainer Radjin de Haan had een behoudende opstelling gemaakt om zo lang mogelijk de nul te houden tegen DHSC. De ploeg van Rick Schipper bezit namelijk veel kwaliteit in de voorste linie. Dit strijdplan hield zes minuten stand. Mohamed Bouabgha mocht een vrije trap nemen, bijna aan de zijlijn op zo’n 35 meter van de goal. Zijn strakke schot werd verkeerd beoordeeld door Mike Lesmeister en de 1-0 was een feit. Kort daarna had het al 2-0 kunnen staan, maar de goal van Wesley Suister werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar de grensrechter én scheidsrechter zagen de bij de paal staande Maarten Zwaan over het hoofd. Hierna kwam Amstelveen wat meer aan het voetballen toe en begon het de richting van de goal van Niels Renes beter te vinden.

20161126-dhsc-amstelveen-foto-hans-van-beek-6

Toch was het DHSC dat snel de deur dicht gooide via twee snelle aanvallen. Eerst was het Chritian Gandu die Quincy Uljee achter zich liet en de bal op maat gaf aan Wesley Suister: 2-0. Kort daarna gaf Suister de bal vanuit buitenspelpositie voor op Wesley van Zoolingen, die de 3-0 maakte. Vlak voor rust was het Wesley Suister die de mooiste maakte van de wedstrijd. Hij speelde zich vrij en schoot prachtig binnen. Met een 4-0 stand gingen de beide ploegen de rust in.

20161126-dhsc-amstelveen-foto-hans-van-beek-5

In de rust bleef de licht geblesseerde Rob Overvliet achter in de kleedkamers en gooide Radjin de Haan de tactiek om. Meer aanvallende impulsen moesten er komen om de stand dragelijker te maken. Na elf minuten profiteerde Yacob Sason van een slordigheidje bij DHSC en scoorde de 4-1. Kort daarna kon Wesley Suister de marge weer op vier brengen, maar zijn inzet ging net naast. Ook Mohamed Bouabgha (oud-speler van Swift) was dichtbij een treffer toen hij de verdediging van Amstelveen zoek speelde, maar hij vond Mike Lesmeister op zijn weg.

20161126-dhsc-amstelveen-foto-hans-van-beek-3

Na tweederde wedstrijd maakte Suister zijn derde van de dag en bepaalde de eindstand op 5-1. Beide ploegen geloofden het daarna wel en de wedstrijd kabbelde naar het eind. Vlak voor tijd was er nog een grote kans voor Vincent Griffioen toen zijn kopbal op de paal belandde. Gelijk daarna vond de zeer jeugdige, maar zeer goed fluitende Angevaare het welletjes en floot voor het eind.

De Haan: “Het is niet anders. DHSC is gewoon de beste ploeg van deze klasse en dat hebben wij vandaag gezien. Een maatje te groot en een terechte nederlaag. Het is nu zaak om ons te focussen op de laatste twee wedstrijden voor de winterstop. Volgende week thuis tegen Veensche Boys en daarna naar NiTA. Hiertegen moeten wij een goed resultaat neerzetten en dan gaan met een goed gevoel de tweede helft van het seizoen in.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek