Home / Algemeen / Amstelveen klaar voor playoffs

Amstelveen klaar voor playoffs

Het seizoen 2012-2013 zit erop en met de 4-1 overwinning op Sporting Martinus heeft AmstelveenHeemraad alle derby’s dit seizoen gewonnen. Met een 2e plaats, achter kampioen EDO, gaan Amstelveen de nacompetitie in en zullen het gaan opnemen tegen de nummer 12  van de 2e klasse A, Opperdoes.

De wedstrijd van vandaag had geen belang meer. Amstelveen, reeds zeker van de nacompetitie en Sporting Martinus, veilig door de reeks van 17 uit 7, wilde er een leuke wedstrijd van maken. Sporting Martinus wilde graag op een goede manier afscheid nemen van trainer Hans Schakel, die na dit seizoen stopt bij Martinus. AmstelveenHeemraad moest zonder blessures en vervelende gele kaarten de competitie uitvoetballen.

11052013 AMS MART 3

Dat lukte en Amstelveen nam gelijk het heft in handen. Na een corner van Sporting Martinus  kwamen zij er massaal uit en Michel Grethe stuurde met een pass  Zakaria Madrane aan de rechterkant weg. Na de controle van de bal volgde een voorzet op maat en met zijn hoofd kopte Robert Lesmeister de 1-0 binnen. Ruim een kwartier later controleerde Levy Pique  bal op links en met een doffe dreun schoot weer Lesmeister de 2-0 binnen via de onderkant van de lat. Sporting Martinus had geen antwoord op het snelle spel van Amstelveen en vier minuten later scoorde Levy Pique de 3-0. Met de rust, kwam ook echt de rust.

11052013 AMS MART 2

Op een kwartier na was AmstelveenHeemraad oppermachtig de tweede helft. Binnen drie minuten scoorde Robert Lesmeister zijn derde en voor Amstelveen de vierde. In het kwartiertje redde Stijn Hoekstra de eer voor Sporting Martinus en daarna kabbelde het voetbal zich naar het eind.  Het debuut van A-junior Niels Donker, de tweede invalbeurt van Mike van de Steenhoven van de B1 en het debuut van “keeper”Roy de Looze in de spits gaf het duel nog kleur.

11052013 AMS MART 4

Ondanks de nederlaag was  men bij Sporting Martinus tevreden over het seizoen.  Gepromoveerd via de nacompetitie en de uitdaging  om in de 3e klasse te blijven. Het begon wat moeizaam, maar  de laatste 10 wedstrijden gaf het verschil. Trainer Hans Schakel heeft de ploeg zeker aan het voetballen gekregen. Bij AmstelveenHeemraad heeft het vertrouwen voor de nacompetitie.  De laatste vijf wedstrijden kwam de vorm er weer in en het afronden gaat een stuk beter dan een paar weken geleden.  Zij hebben er dan ook alle vertrouwen in.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Send this to a friend