Amstelveen lijkt titel te kunnen vergeten na puntverlies bij Eemnes

De achterstand van Amstelveen Heemraad op koploper Loosdrecht in de zaterdag derde klasse C is opgelopen tot zes punten. De ploeg van Radjin de Haan verspeelde verrassend punten bij laagvlieger Eemnes en zag daardoor Loosdrecht verder uitlopen. Waar de heenwedstrijd negen treffers te noteren vielen (9-0), beten de Amstelveners zich nu stuk op een onneembare vesting: 1-1.

Amstelveen begon voortvarend en was heer en meester in Eemnes. Dirk Franken was dichtbij de 0-1, maar kreeg zijn been net niet tegen de bal. Ook Yacob Sason en Patrick Duarte kwamen regelmatig voorbij hun directe tegenstander, maar voor de goal was het telkens ‘net niet’. Na achttien minuten kwam Amstelveen uit het niets op achterstand. Een foute bal in de defensie van de gasten kwam terecht bij Mark van den Akker, die alleen voor doelman Alex Sacca de 1-0 kon maken.

7P9K9497

De onrust en ongenoegen sloop in de ploeg van Amstelveen en Radjin de Haan greep gelijk in door een snelle wissel. Vanaf dat moment ging Eemnes met nog meer mensen achter de bal voetballen en was er bijna geen doorkomen aan. Toch ontstond er een gaatje en werd een voorzet van Yacob Sason door Dirk Franken verlengd richting Patrick Duarte, die de gelijkmaker aantekende. Ondanks achttien hoekschoppen in de eerste helft voor de gasten bleef het 1-1. Vlak voor rust was Duarte zijn directe tegenstander voorbij, maar werd door de glijdend uitkomende doelman Wesley Out neergelegd. Scheidsrechter Bos gaf eerst een achterbal, maar op reactie uit het publiek toverde hij de gele kaart voor Duarte tevoorschijn vanwege een schwalbe. Deze wond zich daar zo over op dat hij uiteindelijk ontsnapte aan een rode kaart.

7P9K9443

Na rust had Radjin de Haan preventief ingegrepen en bracht Quincy Uljee in. Amstelveen kreeg volop mogelijkheden, maar wist de winnende treffer niet te maken. Uljee werd door Franken is stelling gebracht, alleen strandde zijn inzet op de onderkant van de lat. De beste man bij Amstelveen, Mike van den Steenhoven, kreeg aardig wat aanslagen te verduren, maar wist keer op keer de druk op Eemnes op te voeren.

In het laatste kwartier was de belegering compleet, maar zag Sason zijn inzet op de paal belanden en raakte Franken opnieuw de onderkant van de lat. Dat overkwam ook Maarten Zwaan in de blessuretijd met een hard schot op doel. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal op of achter de lijn, maar werd geen doelpunt toegekend. Zo beet Amstelveen zich stuk op laagvlieger Eemnes, dat uiteraard enorm tevreden was met het overlevende punt. “Wij gingen ervan uit dat wij kansloos waren en wilden de schade zoveel mogelijk beperkt houden”, zei Eemnes-trainer Bart Vos daarover. “Dat wij aan dit duel een punt overhouden is geweldig.”

7P9K9391

Voor Amstelveen komt het aan als twee verloren punten. “Wij hadden vandaag pech, maar hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen”, aldus trainer Radjin de Haan. “Je verliest weer twee punten en dat is jammer. Maar wat doe je er aan? De afstand met Loosdrecht is groot, maar hun programma is erg lastig. Wij moeten zelf gewoon onze wedstrijden winnen, dan is er niets aan de hand. Helaas doen wij dat even niet en zijn wij nu afhankelijk van onze concurrenten.”

Amstelveen staat nog steeds tweede, maar zag de achterstand op Loosdrecht wel oplopen tot zes punten. Daarnaast heeft de koploper nog een inhaalwedstrijd tegoed, volgende week tegen FC Hilversum. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek