Amstelveen maakt in het laatste kwartier het verschil tegen Ouderkerk

In de zaterdag derde klasse B heeft koploper Amstelveen Heemraad pas in de slotfase van de wedstrijd het verschil kunnen maken tegen Sv Ouderkerk. De ploeg van Mark Karanendonk won uiteindelijk, na een 1-0 achterstand, met 4-1.

De 4-1 zege is zeker geen juiste afspiegeling van het krachtsverschil tussen beiden ploegen. Het gehavende Ouderkerk heeft goed partij gegeven, maar zag het laatste kwartier Amstelveen drie keer scoren. Met de overwinning blijft Amstelveen op titelkoers en zag zelfs één van de drie concurrenten, JOS/Watergraafsmeer,  onderuit gaan bij VVC. De wedstrijd begon met twee A-junioren op goal. Mats Valk maakte zijn debuut bij Amstelveen, omdat Patrick Alblas geschorst was na zijn rode kaart tegen SCW en Raymond Korrel stond weer op goal door alle blessures bij Ouderkerk.

Trainer Mark Kranendonk  feliciteert de jonge doelman Mats Valk met zijn optreden
Trainer Mark Kranendonk feliciteert de jonge doelman Mats Valk met zijn optreden

Ouderkerk begon scherp aan de wedstrijd en na vier minuten had Rutger Baas zijn ploeg al op een voorsprong kunnen brengen. Hij kwam alleen voor Mats Valk, maar deze verkleinde zijn goal goed en Baas schoot zijn inzet via de paal naast. Na een kwartier kreeg Martijn vd Linden de mogelijkheid, maar schoot hoog over. Na een half uur kwam Ouderkerk toch op voorsprong. Rutger Baas slalomde door de verdediging en deed waar hij heel goed in is, scoren. Zijn schot was strak en gericht en Ouderkerk kwam op  0-1.

mooi

Niet eens verrassend op dat moment. Amstelveen was wel wakker geschut. In de 38e minuut maakte Maarten Zwaan zijn actie op links, maar werd onderuit gehaald. Even leek het dat zijn schouderblessure ging opspelen, maar het was de andere kant. Voor de vrije trap was er even overleg, Michael Coster schoot de bal voor en Michael Lippens was er met zijn hoofd bij om de gelijkmaker binnen te koppen. De precisie was perfect in het dichtbevolkte doelgebied van Ouderkerk.

2

De tweede helft was het Ouderkerk die vanuit een gesloten verdediging loerde op de counter. De altijd gevaarlijke Rutger Baas bleef onrust stoken en Jeroen Wirz  was heel nuttig in de omschakeling. Amstelveen bleef voetballen en creëerde kansen. Toch vielen de goals pas in het laatste kwartier. Het was Jurrit Wilhelmus die Maarten Zwaan in de ruimte stuurde en deze nam de bal ineens op zijn schoen. Raymond Korrel was kansloos. Negen minuten later haalde Jacco Tolman de achterlijn en wist toch nog op de goal te schieten. De bal viel binnenkant paal, maar rolde het veld in. Maarten Zwaan schoot de rebound onberispelijk binnen.

Lippens en tolman vieren

De wedstrijd was gespeeld. In de laatste minuut mocht Jacco Tolman nog aannemen in de zestien, kapte Desley Douglas en Raymond Korrel uit en scoorde de 4-1. Een verdiende overwinning van Amstelveen, maar ook prima gespeeld door Ouderkerk. Het verschil in kwaliteit was toch iets te groot.

Stanley Mink, leider van Ouderkerk: “Wij waren blij met een punt. Amstelveen is een maatje te groot en dan missen wij gewoon ook veel spelers. Maar het was een goede wedstrijd en het geeft perspectief voor de toekomst. Wij willen proberen te gaan voor de derde periode. Daar richten wij ons nu op” En Mark Kranendonk, trainer van Amstelveen:” Mooi resultaat. Je moet elke week kwaliteit leveren en je wedstrijden winnen. Deze 4-1 is heel prettig. Je wordt kampioen tegen de “kleintjes” en dus moet je deze wedstrijden winnen. En dat doen wij”

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek