Amstelveen maakt kampioensaspiraties tegen VVA/Spartaan helemaal waar

Amstelveen heeft laten zien dat zij de enige kandidaat nog is om kampioen worden in de zaterdag derde klasse B. Met een duidelijke 6-0 werd VVA/Spartaan verslagen en gelijktijdig morste Overbos weer punten en stelde pas in blessuretijd de 3-3 veilig tegen SCW. Amstelveen heeft nu acht punten voorsprong met nog zes wedstrijden te gaan.

VVA/Spartaan was nog wel gehavend. Het begon de competitie heel goed met negentien punten  uit acht wedstrijden, maar toen ging bijna het hele team op rondreis. De meeste zijn teruggekeerd, maar drie belangrijke basisspelers verblijven nog in Australië, waaronder spits Jaap Lorier. De laatste twaalf wedstrijden leverde slechts zes punten op en de ploeg van Mohamed Karchouch moet nog uitkijken voor nacompetitie. Amstelveen miste keeper Patrick Alblas, die geblesseerd is aan zijn knie, en topschutter Michael Lippens haakte in de warming-up af met een lichte spierblessure. Amstelveen beschikt over een paar goede jeugdspelers en de keeper van de A1, Mats Valk, stond voor de tweede keer dit seizoen bij Amstelveen op goal.

Tolman 1

VVA/Spartaan begon voortvarend en al snel kregen zij een grote kans via Dirk Lorier. Mats Valk bleef goed kijken en keerde de inzet. Amstelveen trok het spel naar zich toe en voerde de druk op. Na een kwartier zette Maarten Zwaan, met een mooie voetbeweging, Jacco Tolman alleen voor Hassan Elouardi en met een simpele schuiver rondde hij af. De wat pedant fluitende scheidsrechter Jacobs zag er als enige buitenspel in en keurde de goal af. Kort daarop alsnog de 1-0. Dirk Franken kreeg, na een snelle aanval over rechts, een kans om uit te halen en deed dat. Met een hard schot was Hassan Elouardi kansloos.

juichen Amstelveen

Na een half uur voetballen besliste Amstelveen definitief de wedstrijd. Jacco Tolman scoorde twee keer kort achter elkaar en zette de stand op 3-0. VVA/Spartaan probeerde er uit te komen, maar kon geen potten breken. Amstelveen hield de druk erop.  Kort voor rust zette Maarten Zwaan de meegekomen Levy Piqué, alleen voor Elouardi en Piqué scoorde de onberispelijk. Ook nu zag Jaccbs er buitenspel in en keurde de goal af. Met 3-0 gingen beide ploegen de rust in.

Zwaan

Na rust speelde Amstelveen de wedstrijd goed uit. Het voetbal oogt goed en volwassen en het had makkelijk dubbelcijfers kunnen worden vandaag.  Na een uur werd een actie op Maarten Zwaan bestraft met een strafschop en hij schoot hem zelf snoeihard in de bovenhoek. Daarna drie keer de paal, waarvoor de ingevallen Zaka Madrane twee keer verantwoordelijk voor was.

Foto Hans van Beek: Tik Boelrijk haalt uit voor de 6-0

In de laatste vijf minuten maakte Amstelveen nog twee goals. Eerst de voorzet van Bastiaan Netjes, die Tim Boelrijk bediende. Boelrijk nam goed aan, kapte weg en schoot prima binnen. Kort daarop weer een strafschop. Maarten Zwaan weer achter de bal, maar schoot op de lat. De terugspringende bal was voor Jacco Tolman en deze schoot zijn derde binnen en met 6-0 werd de wedstrijd afgesloten..

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek