Amstelveen moet nog aan de bak na nederlaag tegen AH’78

Amstelveen Heemraad heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door op eigen veld met 0-2 te verliezen van AH ’78. Het ziet daardoor de Huizenaren op gelijke hoogte komen op de tweede plaats in de zaterdag derde klasse C, tien punten achter kampioen Loosdrecht. Omdat Amstelveen nog geen periodetitel heeft, zal de ploeg van Radjin de Haan de laatste drie wedstrijden moeten winnen om in de nacompetitie te kunnen strijden voor promotie.

De eerste helft was er een van aftasten en weinig kansen. AH’78 was naar Amstelveen gekomen om de ‘nul’ te verdedigen en hopen op de snelle Mohamed el Kadarri voor de counter. Joeri Volkers, de trainer van AH’78, had zijn huiswerk goed gedaan en wist de angel uit het spel van Amstelveen te halen door Mike van den Steenhoven en Maarten Zwaan, normaal gesproken de beide gangmakers, aan banden te leggen.

7P9K5094

Hierdoor werd de strijd geleverd op het middenveld en dat is meestal niet een garantie voor veel goals. Op een afstandschot van Zwaan na, dat maar net naast het doel van Tim van Loon ging, werd er ver van beide doelen vandaan gevoetbald. Het resulteerde daardoor ook in een brilstand halverwege.

Na de rust begon Amstelveen beter aan de tweede helft. Robert Lesmeister wist de knap de bal te controleren, maar zijn draaiende schot ging maar net naast. Na zo’n acht minuten in de tweede helft viel de openingstreffer aan de andere kant. Een verdwaald afstandschot van Tim Renes, van zeker 25 meter, vloog strak rechts onderin het doel. Doelman Mike Lesmeister keek er naar en kon niets doen.

7P9K5258

Met de 0-1 had AH’78 wat het wilde: een voorsprong. Met man en macht werd deze verdedigd. Doelman Van Loon moest in de 67ste een goede kopbal van Dirk Franken, uit een voorzet van Bastiaan Netjes, met een uiterste krachtsinspanning uit zijn doel houden om zo de gelijkmaker te voorkomen.

Negen minuten later viel de beslissing. Sebastiaan Schildt werd de diepte ingestuurd en vond de vrijstaande Mohamed el Kadarri. Deze was attent en klopte Lesmeister. Met 0-2 was de wedstrijd gespeeld en, op wat speldenprikken na, slaagde Amstelveen er niet meer in om iets af te dwingen.

7P9K5343

Door de 0-2 nederlaag is de ploeg van Radjin de Haan overgeleverd aan de nacompetitie om de tweede klasse te bereiken. Amstelveen en AH’78, allebei gedeeld tweede op de ranglijst, moeten zich beide nog plaatsen voor de nacompetitie. AH’78 heeft goede papieren in de derde periode, terwijl Amstelveen de tweede plaats moet zien te behouden om de periodetitel van kampioen Loosdrecht over te kunnen nemen. Daarvoor moeten de Amstelveners in de drie resterende competitiewedstrijden nog aan de bak.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek