Amstelveen moet nog even wachten op kampioenschap

Amstelveen heeft de uitwedstrijd tegen Stormvogels zonder al te veel problemen met 4-0 gewonnen. Doordat concurrent Overbos met 3-2 won moet Amstelveen nog even wachten op de titel, de voorsprong in zaterdag 3B op de naaste belager bedraagt, met nog vier wedstrijden te gaan, acht punten.

Maarten Zwaan

Het eerste half uur zette Stormvogels goed druk en creëerde een paar kansjes. Rick Kluijskens zette de lijnen uit en was gevaarlijk met zijn passes. De grote, maar statische Nick Strijland, was aanspeelbaar en moest Patrick Alblas dwingen tot een paar goede reddingen. Amstelveen voetbalde zich onder de druk uit en na bijna een half uur voetbal kwamen zij op een 0-1 voorsprong. Jacco Tolman ging goed door, maar zag zijn inzet gekeerd door de goed keepende Ronald Offerman, maar Maarten Zwaan tikte de bal alsnog binnen. Vlak voor rust het hoogtepunt van de wedstrijd. Uit een corner van Michael Coster knalde Dirk Franken de bal in één keer in de kruising.

Goal Dirk Franken

Na rust zakte de wedstrijd naar een matige niveau. Slordig voetbal aan beide kanten en veel balverlies. Amstelveen had de drie punten en Stormvogels hield de schade beperkt en richtte zich al op de laatste 4 wedstrijden. Maarten Zwaan scoorde nog twee keer, één maal uit een strafschop en één keer toen hij voor Ronald Offerman kwam en de één op één prima afmaakte. Met 0-4 waren beide partijen tevreden.

Amstelveen juichen

Toen de eindstand van Overbos bekend werd gaf dat wel een kleine domper voor de ploeg uit Amstelveen.  Kort voor tijd maakte Overbos de 3-2 en daarmee was de kampioenswedstrijd thuis verkeken. Maar met acht punten voorsprong en nog vier wedstrijden te gaan zal Amstelveen wel kampioen worden. De vraag is alleen wanneer.

Lesmeister

Teamleider Marcel Havermans:”’Wij hebben vandaag slecht gevoetbald, maar wel de punten weer binnen. En voor de vijfde maal op rij de nul gehouden. Dat is ook heel mooi. Volgende week tegen IJmuiden, een stugge fysieke ploeg, die wij zeker niet moeten onderschatten. Als wij die winnen dan is het hopen op een stunt van Haarlem Kennemerland. Dan zijn wij gelijk kampioen, anders de week daarop bij FC Amsterdam.”

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)