Amstelveen neemt revanche op AH’78

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft revanche genomen op de uitnederlaag bij AH’78. De ploeg van Laurens ten Heuvel leek met een 2-0 voorsprong op weg naar een simpele zege, zag AH’78 toch op gelijke hoogte komen en uiteindelijk schoot Maxim Perels de Amstelveners naar een 3-2 zege.

Amstelveen begon zeer gehavend vanwege blessures voor Hicham Lechkar en Avital Trustfull, terwijl Niels Donker geblesseerd was. Hierdoor debuteerden Thomas Tekeste en Macit Koca in de basis. Ondanks de wijzigingen had de thuisploeg de wedstrijd snel onder controle en nam binnen tien minuten de leiding. Na een mooie lange bal van Robin Tromp liet Casper de Vetten doelman Joffrey de Beer kansloos. Vlak voor rust viel ook de 2-0. Reshad Haidari glipte langs twee tegenstanders en stuitte op De Beer, maar in de rebound tikte hij alsnog de 2-0 binnen.

Na de theepauze verloren de Amstelveners de grip op de wedstrijd. Het werd slordig, met veel balverlies, en AH’78 voerde de druk op. Toch duurde het tot de 78ste minuut voordat de bezoekers de aansluitingstreffer maakten via Thomas van Middelkoop. Twee minuten later lag ook de gelijkmaker van Roy van Dijk achter keeper Jimmy Bodt. Daarna ging AH’78 vol voor de overwinning. De winnende treffer viel echter aan de andere kant. Met een schot in de korte hoek bezorgde Maxim Perels Amstelveen een 3-2 overwinning.

Door de zege is Amstelveen naar plek zes gestegen en, twaalf punten voor op Kockengen met nog vier duels te gaan, zo goed als veilig. Daarnaast blijft de ploeg van Laurens ten Heuvel in de race voor de derde periode. Hierin kan volgende week een goede stap gezet worden tegen hekkensluiter Robinhood.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)