Amstelveen neemt revanche op Laren’99

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft goed revanche genomen op de ruime nederlaag (6-1) die eerder dit seizoen werd geleden tegen Laren’99. De ploeg van Laurens ten Heuvel won nu op eigen veld met 4-1 en heeft zich daardoor weer in de strijd om de tweede periode gemeld.

De thuisploeg begon niet goed aan het duel en keek al na een minuut tegen een 0-1 achterstand aan. De onfortuinlijke Niels Donker kopte een voorzet van Mark Hop in zijn eigen doel. Zes minuten later was het alweer gelijk. Een panklare voorzet van Hicham Lechkar werd goed afgerond door Maxim Perels. Vlak voor rust nam Amstelveen zelfs de leiding in handen. Laren’99-doelman Ingmar van Rosmalen ging niet geheel vrijuit toen hij een inzet van Zakaria Madrane niet goed verwerkte: 2-1.

Na rust kon er door de wind geen sprake zijn van goed voetbal. De bal ging alle kanten op en beide ploegen hadden moeite met het spel. Aan beide kanten was er veel inzet, werden de duels wat feller, maar geen goals. Dat veranderde toen Michael Coster het veld inkwam. Tien minuten voor tijd schoot hij vanaf een metertje of zestien de bal strak in de rechter benedenhoek en liet Van Rosmalen kansloos.

Met een 3-1 stand op het scorebord speelde Amstelveen een gewonnen wedstrijd. Coster maakte het in blessuretijd helemaal af toen hij wederom vanuit de tweede lijn op doelschoot en de 4-1 binnenschoot. Ook bij deze goal zag Van Rosmalen er niet heel goed uit.

Door deze overwinning steeg Amstelveen naar de veilige tiende plek. Omdat de resultaten op de andere velden ook gunstig waren, doet de ploeg van Laurens ten Heuvel nog volop mee voor de tweede periode. Volgende week gaat Amstelveen op bezoek bij nummer drie FC Hilversum. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.