Amstelveen niet bij de les tegen Eemboys

Zaterdag derdeklasser Amstelveen heeft de kans op de koppositie verspeeld door met 1-2 te verliezen van Eemboys. Bij rust stond de ploeg van Radjin de Haan nog met 1-0 voor, maar in de tweede helft verzuimde de thuisploeg de wedstrijd op slot te gooien en verloor uiteindelijk met 1-2.

Amstelveen begon voortvarend en al na vijf minuten viel de openingsgoal. Martijn Bijl, die de geschorste Dennis Spitteler verving, zette goed voor, waarna Yacob Sason de bal wist te controleren en Patrick Duarte te bedienen. Hij liet Remco Giele kansloos en kopte de 1-0 binnen. De thuisploeg ging gelijk op zoek naar de tweede goal, maar deze wilde niet vallen. Het vizier van de spitsen stond niet op scherp en anders was het doelman Giele die een tweede treffer in de weg stond.

Patrick Duarte kopt Amstelveen naar een 1-0 voorsprong.
Patrick Duarte kopt Amstelveen naar een 1-0 voorsprong.

De grootste kans was nog voor Mike van den Steenhoven. Een voorzet werd goed gecontroleerd door Dirk Franken en hij legde de bal prima neer voor de kleine middenvelder. Diens inzet was goed, maar ook hier was het Giele die bewees dat hij een goede keeper is. Zo bleef de 1-0 voorsprong op het scorebord staan in Amstelveen.

Na de rust was het Eemboys dat brutaal de wedstrijd probeerde over te nemen. Bij Amstelveen gaven veel spelers niet echt thuis en wist Eemboys meer druk naar voren te geven. Na ongeveer twintig minuten was Dennis Schaap dicht bij de gelijkmaker, maar de onderkant van de lat stond de 1-1 in de weg. Kort daarna was het Amstelveen dat verzuimde de wedstrijd op slot te gooien. Yacob Sason haalde de achterlijn, maar vond geen medespeler voor de goal van Eemboys.

Amstelveen - Eemboys

Gelijk daarna viel wel de gelijkmaker. Door appelleren van Eemboys voor een vermeende handsbal gaf de uitermate zwak fluitende scheidsrechter Hovinga een strafschop aan Eemboys. Aanvoerder Roy van den Meiracker wist hier wel raad mee en schoot onberispelijk de 1-1 binnen. Acht minuten later was het Dennis Schaap die alleen op Amstelveen-doelman Alex Sacca af mocht lopen, maar de keeper wist de inzet te keren. Kort daarna werd Schaap opnieuw aangespeeld. Ondanks dat hij ruim een meter buitenspel stond mocht hij doorgaan van de scheidsrechter en de 1-2 binnen schuiven. Protesten van zowel de grensrechter als de spelers van Amstelveen mochten niet baten.

Amstelveen - Eemboys

Daarna ging Amstelveen massaal op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg deze niet. Onzuiver aanspelen, niet scherp voor het doel en pech in de afwerking waren daar debet aan. Yacob Sason werd kort voor tijd naar de grond getrokken, maar Amstelveen kreeg geen strafschop. Met 1-2 verloor Amstelveen wederom van Eemboys. Door het verlies van koploper AH’78 (2-1 bij Altius) is de afstand naar de koppositie niet groter geworden. Loosdrecht is nu de nieuwe, gedeeld koploper en Amstelveen staat met drie punten achterstand op de derde plaats in de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)