Amstelveen ondanks nederlaag toch in de nacompetitie

Zaterdag derdeklasser Amstelveen heeft zich ondanks een 2-3 nederlaag tegen kampioen Loosdrecht geplaatst voor de nacompetitie. Een 2-0 voorsprong verspeelde de ploeg van Radjin de Haan, maar erg pijnlijk was dat achteraf niet gezien de Amstelveners de nacompetitie wisten te bereiken. In de eerst ronde wacht IJFC uit IJsselstein.

In de eerste helft was Amstelveen heer en meester en kon het al snel op voorsprong komen. Robin Tromp kopte een corner in, maar zijn inzet was niet hard genoeg. Kort daarna was het Mike van de Steenhoven die de achterlijn haalde, maar zijn inzet strandde in de handen van Alex Weitz. Vijf minuten later was het toch raak. Tim van de Mast ging op snelheid langs zijn tegenstander en via via kwam de bal bij Yacob Sason die met een hakbal, achter zijn standbeen, Weitz kansloos liet (1-0).

16052016 Amstelveen Loosdrecht Hans van Beek 2

Kort daarna kon Patrick Bonhof de stand weer gelijk trekken, maar doelman Alex Sacca was attent en keerde de inzet. Tien minuten voor de rust was het weer Van de Mast die zijn tegenstander doldraaide, maar nu waren Yacob Sason en Dirk Franken niet scherp genoeg om te scoren. Toch viel de dik verdiende 2-0. Een corner van Patrick Duarte kwam uiteindelijk bij Sason. Hij draaide half weg en schoot de bal in de verre kruising strak binnen. Met 2-0 gingen beide ploegen de rust in. Met de overige uitslagen in de derde klasse C zat Amstelveen op rozen om de nacompetitie veilig te stellen.

16052016 Amstelveen Loosdrecht Hans van Beek  3

Na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar tot echte kansen kwam het niet. Met het oog op de nacompetitie begon Radjin de Haan preventief te wisselen. Dat het Amstelveen niet beter maakte werd duidelijk vanaf de tachtigste minuut. Was het eerst Maikel van de Schagt die de aansluitingstreffer maakte, een minuut later de gelijkmaker door Tom Frinsel en weer een minuut daarna de 2-3 van weer Van de Schagt. Binnen drie minuten gaf Amstelveen een comfortabele 2-0 voorsprong weg. Door de resultaten op de andere velden was de uitslag niet meer van belang en speelde beide ploegen de wedstrijd eenvoudig uit.

16052016 Amstelveen Loosdrecht Hans van Beek  4

Door de resultaten neemt Amstelveen de eerste periode over van Loosdrecht en zal het aanstaande zaterdag aantreden tegen IJFC in IJsselstein. Een week later is de return bij Amstelveen. Mocht Amstelveen deze ronde overleven, zal een tweestrijd op het programma staan tegen de winnaar van AH’78 en TOV.

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag derde klasse C en hier voor het schema in de nacompetitie.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek