Amstelveen wint tweede periode

Amstelveen pakt tweede periode

Met de wedstrijden AmstelveenHeemraad – Roda’23, VVC – EDO en Legmeervogels – Real Sranang begon het restant van de tweede periode in de derde klasse B. Amstelveen had de beste papieren met twee verliespunten minder dan VVC en drie minder dan EDO en Real Sranang.

De wedstrijd tegen Roda’23 moest gewonnen worden om de eerste stap te maken.  Binnen twee minuten kwam de bal  tegen de arm van Bastiaan Netjes en de goed fluitende Jan van Stormbroek kon niets anders dan een strafschop geven aan RODA’23. Frank van Haagen schoot deze onberispelijk in en Roda stond op voorsprong. Tot de rust weinig kansen. Voor Roda’23 had Vincent Hoeksema de beste kans en aan de andere kant Tim Boelrijk, maar Patrick Alblas voor Amstelveen en Jeroen Pijnaker voor Roda, bleven de baas.

Trainer Mark Kranendonk van Amstelveen moest lang wachten voor dat de tweede periode echt binnen was
Trainer Mark Kranendonk van Amstelveen moest lang wachten voor dat de tweede periode echt binnen was

Na rust begon de druk van Amstelveen voelbaar te worden voor Roda, maar het publiek moest tot de 71e minuut wachten op een hoogtepunt. Na wissels bij Amstelveen, Levy Pique kwam voor Mitchell Griekspoor en Robert Lesmeister voor de geblesseerde Tim Boelrijk, begon het te lopen. Levy Pique maakte de actie en schoot de gelijkmaker binnen. Het was wachten op meer en dat kwam. Robert Lesmeister kopte een voorzet van Milton Cooman binnen en twee minuten later schoot hij een voorzet van Levy Pique achter Jeroen Pijnaker.

Robert Lesmeister viert zijn feestje na weer een treffer voor Amtelveen
Robert Lesmeister viert zijn feestje na weer een treffer voor Amtelveen

Toen Milton Cooman bij de eerste beste aanval gelijk de 4-1 binnen kegelde was het helemaal gebeurd. Joris van Ooijen controleerde een pass van Michael Coster, speelde de  verdediging en keeper zoek en kon de 5-1 intikken. Milton Cooman bracht de stand op 6-1 met een prachtig afstandschot en al bij het afdrukken wist hij dat hij zat. Amstelveen won dikverdiend met 6-1 en wist dat Real Sranang reeds was afgehaakt. Een 5-5 gelijkspel, waarbij de doelpuntenmakers onbekend zullen blijven, betekende dat Real Sranang op vier verliespunten kwam en afhaakte voor de tweede periode.

Roda'23 kwam met 0-1 voor maar moest uiteindelijk een ruime nederlaag slikken
Roda’23 kwam met 0-1 voor maar moest uiteindelijk een ruime nederlaag slikken

Door een groot toernooi begon de wedstrijd VVC – EDO pas om zes uur. Om kwart over acht was de wedstrijd klaar en met 1-1 bleken beide teams tevreden, maar zijn ook beide afgehaakt voor de tweede periode en kon Amstelveen het feest starten. De winst van de tweede periode was een feit. De wedstrijd van a.s. maandag is  dus alleen belangrijk voor de stand in de competitie en met nog vijf punten achterstand op koploper EDO en nog 6 wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk.

Verslag: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!