Foto Hans van Beek: Amstelveen viert de 2-0 zege op RODA'23

Amstelveen pakt verdiend de punten

Amstelveen Heemraad heft in de derde klasse derby tegen RODA’23 in Bovenkerk winnen weten af te sluiten. De ploeg van de nieuwe trainer Mark Kranendonk won uiteindelijk met 0-2 door doelpunten van Mitchel Griekspoor en Robert Lesmeister. Beide treffers vielen in de tweede helft.

Kranendonk: “Het is nog veel te vroeg om er iets van te zeggen hoe we er precies voorstaan. Ik weet uit ervaring dat je pas na een wedstrijd of vijf een beetje een eerlijk beeld hebt. Pas dan is iedereen een beetje gewend aan het ritme van twee keer trainen en een wedstrijd spelen.

Misschien daardoor ook dat Amstelveen vorige week niet kon winnen van Real Sranang. Ondanks een 0-3 achterstand pakte de ploeg van Kranendonk toen nog een punt. Kranendonk: “We zijn conditioneel heel sterk en dat heb ik mijn ploeg vandaag in de rust ook verteld.”

Na een eerste helft, waarin de beste kans voor Roda’23 was maar doelman Patrick Alblas goed optrad, kon de uitploeg maar weinig echte kansen creëren. Tot aan de twintig meter ging het wel maar daarna liep het steeds op niets uit. Kranendonk: “Ik heb in de rust gezegd dat we gewoon zo door moesten gaan maar dat we niet, zoals in een fase in de eerste helft, moesten verslappen. We werden wat slordig en onnauwkeurig in de passing en zo ontstond ook die grote kans voor RODA’23.”

Amstelveen was de tweede helft sterker dan de thuisploeg. De Bovenkerkers kwamen er nauwelijks meer aan te pas en het was wachten op een doelpunt. Die kwam uiteindelijk in de 57ster minuut. Milton Cooman gaf goed voor en Mitchel Griekoord maakte de aanval af, 0-1. Ondanks het enorme overwicht wist de ploeg van Kranendonk de wedstrijd niet in het slot te gooien. Pas tien minuten voor tijd was er de opluchting toen Robert Lesmeister voor de 0-2 zorgde.

Foto Hans van Beek: Robert Lesmeister scoorde namens Amstelveen (rode shirt)

Kranendonk: “Wij willen zo lang mogelijk mee doen om de bovenste plaats. We zijn een ploeg in opbouw dus ik ga niet roepen dat we mee gaan doen om de titel. Ik wil dat iedereen ons ziet als een ambitieuze derde klasser en niet als een ploeg die gedegradeerd  is uit de tweede klasse. “

Foto Archief: Hans van Beek