Home / Algemeen / Amstelveen pas laat langs SCW

Amstelveen pas laat langs SCW

In een leuke ambiance, inclusief het debuut van de Kikker, de mascotte van Amstelveen, heeft AmstelveenHeemraad zijn eerste overwinning binnen gehaald. In de zaterdag derde klasse B werd SCW met 3-1 verslagen. De overwinning kwam pas laat in de tweede helft tot stand.

mascotte

Vooraf was SCW naar Amstelveen gekomen met de doelstelling; elk punt is meegenomen, maar naar mate de wedstrijd vorderde groeide de hoop op meer. SCW heeft goed partij gegeven aan Amstelveen, maar drie noodzakelijke wissels deden het team de das om. SCW kwam na een kwartier voetballen op een 0-1 voorsprong na een foutje achterin bij Amstelveen en Niels de Jong maakte het  koelbloedig af. SCW had het beste van het spel maar Amstelveen speelde ook zeer onder de maat. Zij vonden elkaar niet en de passes waren niet zuiver.

De kansen die er kwamen voor Amstelveen werden niet omgezet in goals. SCW kon daar van profiteren en bleef de betere. Tot de rust bleef het zoals het stond, ondanks de inzet van Dirk Franken, die eerst Jeroen Pathuis en daarna de lat als obstakel tegenkwam. Met 0-1 en een gespannen kijkende Mark Kranendonk werd de kleedkamers opgezocht.

Foto Hans van Beek: Maarten Zwaan zorgt voor de 1-1
Foto Hans van Beek: Maarten Zwaan zorgt voor de 1-1

In de tweede helft zag Lex van de Horst zich genoodzaakt drie wissels toe te  passen in verband met blessures en zijn ploeg werd nog jonger. Gelijktijdig groeide het vertrouwen bij Amstelveen en  dat resulteerde in goals. Maarten Zwaan schoot als eerste de frustratie van  zich af en schoot strak in bij de korte hoek (1-1). De gelijkmaker stond op het scorebord.

Mitchel Griekspoor kwam van af rechts, draaide naar binnen en schoot diagonaal strak in. Jeroen Pathuis was geklopt en de voorsprong was daar. Daarna nog een aantal grote kansen en uiteindelijk toch nog de 3-1. Maarten Zwaan maakte zes minuten voor tijd de actie, Zakaria Madrane krulde mooi voor en de snoeiharde kopbal van Michael Lippens was onhoudbaar. Het verschil was twee en de overwinning definitief binnen.

Foto Hans van Beek: Lex van der Horst geniet van zijn 1-0 voorsprong
Foto Hans van Beek: Lex van der Horst geniet van zijn 1-0 voorsprong

Kranendonk: “Dit zijn belangrijke punten. Na vorige week was er maar één doel. Winnen. Dat hebben wij gedaan. Een aantal spelers speelde zich los en nu moet het gaan lopen. Het moet nog echt een team worden. Daar zijn wij druk mee bezig en het begint nu vorm te krijgen. Volgende Ouderkerk. Dan moeten wij het vervolg er aan geven.”

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek