Amstelveen rekent voor rust af met CSW

AmstelveenHeemraad heeft de kater van het verlies van zijn eerste wedstrijd in de tweede klasse weggespoeld Na de nederlaag tegen AMVJ vorige week werd aan de Sportlaan CSW met 2-0 verslagen. Aanwinst Rob Overvliet en Yacob Sason zorgden voor rust al voor de eindstand.

Amstelveen begon voortvarend aan de wedstrijd en kon na vijf minuten al op voorsprong komen. Uit een corner van Mike van den Steenhoven kopte Rob Overvliet over iedereen heen, maar zijn inzet was niet hard genoeg om Jordy Wens te verrassen. Vier minuten later was het wel raak. Overvliet kopte Amstelveen op een 1-0 voorsprong.

Foto Hans van Beek: Rob Overvliet zorgt al na vier minuten voor de 1-0

Kort daarna had het alweer gelijk kunnen staan. Vincent van Hellemondt was sneller dan de verdediging en kwam alleen voor doelman Jimmy Bodt. Deze bleef lang staan en dwong Van Hellemondt naar de buitenkant en daardoor werd de hoek lastig en schoot hij naast. CSW ging op zoek naar de gelijkmaker, maar na een half uur spelen viel de goal aan de andere kant. Weer was het Mike van den Steenhoven die aan de basis stond van de goal. Zijn actie en pass was mooi en Yacob Sason had vrij baan. Sason ging op snelheid langs Maikel Pauw en versloeg Jordy Wens in de één op één en bracht Amstelveen op een comfortabele 2-0 voorsprong. Tot de rust hadden beide ploegen nog wat kansen, maar de 2-0 bleef staan op het scorebord.

Foto Hans van Beek: Jacob Sason beslist na een kwartier de wedstrijd
Foto Hans van Beek: Jacob Sason beslist na een half uur de wedstrijd

Na rust moest CSW komen, maar Amstelveen bleef compact spelen. Hierdoor was het moeilijk doorkomen voor de ploeg uit Wilnis. Kansen voor Vincent van Hellemondt en Dave Cornelissen werden niet benut. Aan de kant had Jordy Wens een rustige tweede helft, want tot echte kansen voor Amstelveen kwam het niet meer. Door de stand kon Amstelveen rustig de wedstrijd uitspelen en wist de 2-0 tot het eind vast te houden.

Foto Hans van Beek: Trainer Radjin de Haan feliciteert doelpuntenmaker Overvliet met de zege

Amstelveen heeft daardoor de eerste punten van het seizoen binnen. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.