Amstelveen sluit seizoen goed af met zesde plaats

Mike van den Steenhoven heeft op een waardige manier afscheid genomen van Amstelveen Heemraad. In zijn laatste wedstrijd – de aanvallende middenvelder gaat naar Telstar toe – zorgde hij met de enige treffer tien minuten voor tijd voor de 1-0 overwinning op hekkensluiter NiTA. Daardoor eindigt Amstelveen op een keurige zesde plek in de zaterdag tweede klasse B.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel: Amstelveen was uitgespeeld en NiTA al gedegradeerd. Alles was aanwezig om er een leuke wedstrijd van te maken, al telde de eerste helft slechts één hoogtepunt. De inzet van de vertrekkende Rob Overvliet (gaat terug naar Noordwijk, red.) eindigde op de lat. Voor de rest was het heel saai en bakten beide ploegen er weinig van.

Ook in de tweede helft wilden Amstelveen en NiTA wel, maar het was niet genoeg. In de tachtigste minuut viel het beslissende doelpunt. Patrick Duarte speelde zich vrij en zijn voorzet werd door de inkomende van den Steenhoven over Remco Vossestein heen gekopt: 1-0. Hierbij ging Vossestein niet helemaal vrijuit.

Verder kwamen beide ploegen niet, waardoor Amstelveen de laatste wedstrijd en dit seizoen met een goed gevoel kon afsluiten. “Met veertig punten en een zesde plaats hebben wij het goed gedaan. Er had wellicht meer in gezeten, maar wij zijn best wel tevreden hoe het is gegaan”, zegt trainer Radjin de Haan. “Een paar belangrijke spelers nemen afscheid, al hebben we ook een aantal goede voetballers kunnen aantrekken. Volgend seizoen willen wij kijken of wij voor de prijzen kunnen gaan.”

Kijk hier voor de uitslagen en de eindstand in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)