Home / Algemeen / Amstelveen sluit seizoen ‘in stijl’ af met ruime nederlaag tegen Maarssen

Amstelveen sluit seizoen ‘in stijl’ af met ruime nederlaag tegen Maarssen

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft het seizoen 2018/19 in stijl afgesloten. Al weken is de ploeg van vertrekkend trainer Laurens ten Heuvel in mineur en in de laatste wedstrijd van het seizoen haalde kampioen Maarssen hard uit: 1-7.

Op eigen veld begonnen de Amstelveners voortvarend. Kevin Nlandu kon de thuisploeg direct na de aftrap aan de leiding brengen, maar zijn inzet ging fors naast. Kort daarna gooide Maarssen met drie goals binnen negen minuten (van Sven van Vuuren, Jesse Witlox en een penalty van Zakaria el Alliali) het duel al heel vroeg in het slot. Op die manier lonkte een monsteruitslag voor de bezoekers.

Dat gebeurde uiteindelijk niet, want Amstelveen herpakte zich en opende de jacht op de aansluitingstreffer. Reshad Haidari, Kevin Nlandu en Naole Gurmesa kregen de bal echter niet achter gelegenheidskeeper Maurice Hogervorst. Aan de andere kant leek Maarssen zijn kruit een beetje verschoten te hebben, want echt gevaarlijk werd de kampioen niet meer. Dit veranderde in de tweede helft. Via Wesley Suister, een strafschop van Hogervorst, Roeland Wielinga en een omhaal van Witlox liep Maarssen uit naar 0-7.

Voor de tweede week op rij moesten de Amstelveners (na de 7-1 van vorige week bij Buitenboys, red.) zeven tegengoals incasseren. Iedereen maakte zich op voor een afslachting, maar dat liet de thuisploeg niet gebeuren. Met man en macht werd voorkomen dat Maarssen met dubbel cijfers ervandoor zou gaan. Ver in blessuretijd deed de ingevallen Robert Snijder met een eretreffer iets terug: 1-7.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek