Amstelveen soepel langs Waterwijk

In de stromende regen van Almere heeft zaterdag derdeklasser Amstelveen een verdiende 5-0 overwinning geboekt op bezoek bij Waterwijk. Vlak voor rust viel de eerste goal uit een prachtig ingeschoten strafschop van Maarten Zwaan en acht minuten voor tijd schoot de aanvoerder een vrije trap vanaf twintig meter binnen voor de 0-5 eindstand. Tussendoor was Amstelveen oppermachtig.

Binnen een kwartier had Amstelveen al afstand genomen kunnen hebben van het hulpeloos acterende Waterwijk, maar de ploeg van Radjin de Haan was niet scherp voor de goal. Maarten Zwaan en twee keer Dirk Franken wisten het net niet te vinden. Waterwijk had geen vat op het snelle positiespel.

Waterwijk - Amstelveen

Vlak voor rust was een voorzet van Dirk Franken voor het intikken voor Patrick Duarte, maar hij ging over de knie bij Dennis Schaap. Scheidsrechter Primowees twijfelde geen moment en wees naar de stip. Maarten Zwaan schoot strak linksboven binnen en de 0-1 was een feit. Het betekende tevens de ruststand.

Na de rust was het Amstelveen wat de klok sloeg. Mike Lesmeister had weinig te doen en aan de andere kant was het wachten op de goals van Amstelveen. Na een kwartier hield Yacob Sason zijn tegenstander Ronald Morlog, na een pass van Patrick Spitteler, op snelheid achter zich en zijn harde voorzet werd door de alerte Dirk Franken binnen geschoten: 0-2.

Met twee treffers was Maarten Zwaan erg belangrijk voor Amstelveen.
Met twee treffers was Maarten Zwaan erg belangrijk voor Amstelveen.

Even later stond Spitteler opnieuw aan de basis van een doelpunt. Hij veroverde de bal en zette Mike van den Steenhoven alleen voor Alex Bindenga, die koelbloedig afrondde (0-3). Zes minuten later gooide de ingevallen Rodney Sno de wedstrijd helemaal op slot en klopte hij, na een actie in het strafschopgebied, Bindenga met buitenkant rechts. Met een vrije trap op ruim twintig meter van het Waterwijkse doel zette Maarten Zwaan een kroon op zijn wedstrijd. Loepzuiver eindigde zijn schot in de linker bovenhoek voor de 0-5 voorsprong.

Dat was ook de eindstand, waardoor Amstelveen een eenvoudige overwinning boekte in Almere. De ploeg van Radjin de Haan blijft op een tweede plaats staan in de zaterdag derde klasse C, op drie punten van koploper Loosdrecht. Volgende week gaat Amstelveen op bezoek bij FC Hilversum voor een inhaalwedstrijd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)