Foto Hans van Beek: Tim Boelrijk maakt de 1-0

Amstelveen sterkste in derby tegen ‘VIC’

Amstelveen Heemraad heeft goede zaken gedaan in de derde klasse B door op eigen veld met 2-1 van stadgenoot RKAVIC te winnen. Dat het in de slotfase nog spannend werd had de ploeg van Mark Kranendonk aan zich zelf te wijten want Amstelveen had de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen. Vanavond een samenvatting van ‘de wedstrijd van de week’ op deze site.

Door de zege, en het verlies van koploper EDO bij SV Ouderkerk, staat Amstelveen nu op een gedeelde eerste plaatst met Ouderkerk. Het doelsaldo van de Amstelveners is ietsje beter.  Voor beide ploegen was het sinds lange tijd weer eens een echte wedstrijd. Vooral RKAVIC had duidelijk zichtbaar last dat het ritme was verstoord door het winterse weer. De ploeg van Brasko Tuvaljevic had voor het laatst verloren op 22 september van het vorig jaar. Ook toen was Amstelveen te sterk (1-4).

Foto Hans van Beek: Tim Boelrijk (l) speelde een belangrijke rol in de openingsfase

Na elf minuten spelen had Amstelveen de wedstrijd al kunnen beslissen. RKAVIC werd vooral via de zijkanten overlopen en de thuisploeg kreeg kans op kans. Tim Boelrijk opende na vijf minuten de score (1-0) en daarna had Robert Lesmeister en opnieuw Boelrijk (hij raakte de lat) gigantische kansen om de stand na 3-0 te tillen. Aan de andere kant schoof Dwayne Wondel een schot voor open doel langs de verkeerde kant van de paal.

Een spectaculair begin van ‘ de wedstrijd van de week’. Dat golft voor de gehele eerste helft. Thomas Brinkhof kreeg voor de bezoekers tot twee maal toe een kopkans om de achterstand ongedaan te maken maar uiteindelijk was het Amstelveen dat verdiend op 2-0 kwam door Joris van Ooijen.

Foto Hans van Beek: Joris van Ooijen (l) in duel met Marcel Corbijn

Na rust werd het niveau van de eerste helft bij lange na niet gehaald. Beide partijen leden veel en onnodig balverlies en het voetbal werd er niet beter op. De laatste twintig minuten maakte echter veel, zo niet alles, goed.  Van Ooijen miste eerste nog een opgelegde kans voor Amstelveen voordat invaller Peter Verbaken er 2-1 van maakte. Grensrechter Frans Veen vlagde voor buitenspel maar zijn signaal werd door arbiter Marcel Dijkstra niet overgenomen. Niet veel later deed hij dat wel, en terecht, toen Thomas Brinkhof de gelijkmaker leek te maken.

foto Hans van Beek: Brasko Tuvaljevic (RKAVIC) ziet zijn ploeg nog bijna gelijk maken

De onrust kroop in het spel van de thuisploeg dat vervolgens meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen onbenut liet. Amstelveen hield stand en klom naar de bovenste plek op de ranglijst. Toch konden beide trainers na afloop niet anders zeggen dan dat de bete gewonnen had maar dat de competitie nog lang niet beslist is. Kranendonk: “ Het zal spannend blijven tot de laatste wedstrijddag.” Tuvaljevic: “Zes ploegen strijden nu om de prijzen en daar blijven wij ondanks de nederlaag zeker bij horen. Wij gaan gewoon promoveren.”

Een samenvatting en reacties van Amstelveen Heemraad tegen RKAVIC is vanavond op deze site te zien.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.