Amstelveen tankt aan vertrouwen met negenklapper bij AGB (zaterdag)

Derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft de groepsfase van de districtsbeker afgesloten met een klinkende zege op het zaterdagelftal van AGB. Hoewel de ploeg van Laurens ten Heuvel al uitgeschakeld was, tankten de Amstelveners vertrouwen met een 0-9 overwinning.

Op het kunstgrasveld van OSC – de grasvelden bij AGB waren nog niet speelklaar – ging Amstelveen voortvarend van start. Na negen minuten resulteerde dit in de openingstreffer. Giorgio Sanches hield de overzicht en stelde Maxim Perels in staat er 0-1 van te maken. Een kwartiertje later waren deze hoofdrolspelers ook verantwoordelijk voor de tweede treffer, opnieuw van Perels.

Vrij snel daarna kon Perels, vorig seizoen nog AFC 2, zijn hattrick bijschrijven. Nu was Michael Coster de aangever. Een minuut later maakte Reshad Haidari er alweer 0-4 van en vlak voor rust schoot Kevin Nlandu de 0-5 op het niet aanwezige scorebord.

Na de rust was hetzelfde patroon. Amstelveen in de aanval, maar niet altijd even zuiver. AGB deed wat het kon, alleen was het nieuwe zaterdagelftal van de Amsterdammers onmachtig. Binnen een kwartier waren er voor de bezoekers diverse mogelijkheden om de score snel op te laten lopen, waarbij de paal en lat ook erg in de weg stonden.

Het duurde tot de 65ste minuut voor de 0-6, door een benutte strafschop van Furgel Fabies. Zeven minuten later maakte Naole Gurmesa er 0-7 van. Uiteindelijk tilden Coster en nogmaals Gurmesa de eindstand naar 0-9, waarbij de Amstelveners de thuisploeg spaarden door de dubbele cijfers niet te halen.

Door de ruime en probleemloze overwinning sluit Amstelveen het bekertoernooi, en daarmee de voorbereiding, op een goede manier af. Volgende week gaat de derde klasse C van start met een uitwedstrijd bij Laren’99. AGB krijgt Overamstel op bezoek in de vierde klasse D.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.