Amstelveen veel sterker dan Amsterdam

AmstelveenHeemraad heeft ook zijn tiende wedstrijd op rij gewonnen. In de derde klasse B werd FC Amsterdam met 5-2 verslagen. Na ruim een kwartier stond er al 3-0 op het scorebord. Amstelveen geloofde het toen wel en de wedstrijd bereikte daarna, op wat kleine hoogtepunten na, een matig niveau.

Amstelveen begon goed aan de wedstrijd en na vijf minuten liet Amsterdam-doelman Gilbert Eijken een schot los van Michel Grethe en was Maarten Zwaan attent om de 1-0 binnen te tikken. Vijf minuten later de voorzet van Jacco Tolman en Maarten Zwaan scoorde zijn tweede van de wedstrijd. Kort daarop leek de ondergang van FC Amsterdam compleet te worden, toen Michael Lippens de vrije trap van Maarten Zwaan mooi diagonaal in de verre hoek wist te koppen en Amstelveen op 3-0 kwam.

Zwaan 1-0

Het publiek ging er voor zitten, want een monsterscore hing in de lucht. Toch was het FC Amsterdam die gelijk wat terug deed. Niet goed ingrijpen achterin gaf Sergio Philip de mogelijkheid de 3-1 binnen te tikken. Het antwoord van Amstelveen kwam gelijk, want Jurrit Wilhelmus bracht in de 25e minuut de marge weer op 3 en kopte 4-1 achter Gilbert Eijken. Tot aan de rust nog wel mogelijkheden voor Amstelveen, maar de stand bleef zoals hij was.

2Na rust snel twee doelpunten. Jermaine Inge scoorde 4-2, maar ook nu weer gelijk de goal van Amstelveen. Robert Lesmeister schoot zijn mogelijkheid strak binnen en na 50 minuten was de eindstand van 5-2 al bereikt. De laatste 40 minuten kreeg FC Amsterdam grotendeels het balbezit, maar echt gevaarlijk konden zij niet meer worden. Amstelveen liet het op zich afkomen en waren waarschijnlijk al bezig met de topper van volgende week al zij op bezoek gaan bij de nummer twee uit de competitie: Koninklijke HFC.

4

Trainer Mark Kranendonk, trainer van de koploper van 3B:”Een lekkere overwinning, zonder dat wij goed hebben gespeeld. De tweede helft was eigenlijk dramatisch. Wij kunnen veel beter, maar vandaag hoefde dat niet. Volgende week moeten wij er weer staan en dan hopen wij het verschil te maken”

3

En trainer Ray Semmoh van FC Amsterdam:”Wij hebben vandaag gespeeld tegen de beste ploeg van deze klasse, dan is het niet erg om te verliezen. Ik blijf het jammer vinden dat ik van de KNVB als trainer niet zelf meer mee mag voetballen. Maar goed, dat moeten wij maar accepteren. Volgende week krijgen wij IJmuiden thuis en daarna nog Stormvogels. Dan moeten wij echt die zes punten erbij hebben, dan kunnen wij na de winterstop de derde klasse veilig stellen”

Semoh 2

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op der klassenpagina van zaterdag 3B

Verslag Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)