Amstelveen vergeet het af te maken in Hilversum

Amstelveen heeft zichzelf geen goede dienst bewezen in de zaterdag derde klasse C. De ploeg van Laurens ten Heuvel verzuimde het duel tegen FC Hilversum af te maken en zag de thuisploeg in het laatste halfuur orde op zaken stellen: 4-1.

De Amstelveners – in de race om lijfsbehoud en de tweede periode – begonnen goed en drongen Hilversum naar de eigen helft. Toch waren de eerste kansen voor de thuisploeg, die vlijmscherp wist te counteren. Doelman Mike Lesmeister was kansloos op een kopbal van Stanley Tailor, maar de paal bracht redding. De meegelopen Rosco Cyrus kreeg de rebound er ook niet in. Kort daarop redde Lesmeister goed één-op-één met Cyrus.

Aan de andere kant van het veld had Michael Coster de 0-1 op zijn schoen, maar zijn inzet ging naast. Na bijna een half uur spelen kreeg Amstelveen zijn voorsprong. Op aangeven van Reshad Haidari zette Toby Correia zijn tegenstander op het verkeerde been en liet met een schuiver Giordano van der Pol (ex-Ajax) kansloos: 0-1. Hierna controleerde Amstelveen het duel, totdat Coster geblesseerd uitviel. Daarmee verloren de bezoekers hun creativiteit en gaf het Hilversum de controle over de wedstrijd.

In de 63ste minuut kwam Hilversum op gelijke hoogte. Vanuit buitenspelpositie speelde Cyrus doelman Lesmeister uit om de gelijkmaker binnen te schuiven. Zes minuten later kwam Amstelveen goed weg toen een vrije trap van Dave Huijmans op de
paal uiteen spat. Twee minuten daarna maakte Tailor er alsnog 2-1 van.

Daarna werd het een rommelige wedstrijd. Tailor schoot van dichtbij op de lat en Correia vergat Amstelveen langszij te brengen. In blessuretijd maakte FC Hilversum het bekwaam af. Door doelpunten van Cyrus en Tonni Cusell (ex-Ajax) werd de eindstand op 4-1 genoteerd.

Door de nederlaag zakte Amstelveen weer een plaatje en zal het volgende week orde op zaken moeten stellen tegen Kockengen. Winst betekent afstand nemen van de nacompetitieplaatsen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek