Foto hans van beek

Amstelveen verslaat Loosdrecht in topper

Amstelveen Heemraad heeft de topper in de zaterdag derde klasse C met 0-2 weten te winnen in en tegen medekoploper Loosdrecht. Door de overwinning van de ploeg van Radjin de Haan hebben de Amstelveners een gaatje geslagen met de concurrentie. Loosdrecht en AH ’78 (vanwege een afgelasting een wedstrijd tegoed) volgen op drie punten.

In Loosdrecht kwamen de gasten beter uit de startblokken dan de thuisploeg. In de zesde minuut kreeg Dirk Franken een grote kans, maar schoot hij in de handen van Loosdrecht-doelman Alex Weitz. Drie minuten was het wel raak voor Amstelveen. Een afgeslagen hoekschop kwam terecht bij Marcel Wennekes, die Patrick Duarte in staat stelde om twee tegenstanders te passeren en Mike van den Steenhoven de openingstreffer aan liet tekenen: 0-1.

Foto Hans van Beek: Mike van de Steenhpven zet Amstelveen op voorsprong
Foto Hans van Beek: Mike van de Steenhoven zet Amstelveen op voorsprong

Amstelveen ging op zoek naar de tweede treffer, maar Loosdrecht vocht zich in de wedstrijd. Dimitri Krommenhoek profiteerde bijna van een foutje achterin bij Amstelveen, alleen schoot hij in het zijnet. De twee ploegen vochten verbeten duels uit op het middenveld, maar creëerden weinig kansen. De grootste mogelijkheid was nog voor Patrick Duarte, die echter over het doel schoot. Loosdrecht was de betere partij en wist ook op gelijke hoogte te komen, maar scheidsrechter Mol zag de handsbal en keurde de treffer af. Zo behield Amstelveen de 0-1 voorsprong bij de rust.

Foto Hans van Beek: Patrick Duarte

Na de rust was Amstelveen weer beter en liep Loosdrecht achter de feiten aan. De gasten waren gevaarlijker en wisten dit ook te belonen met een tweede doelpunt. Nadat Levy Piqué na driekwart wedstrijd onderuit werd gehaald, ging Wennekes achter de bal staan en krulde de toegekende vrije trap onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Na de 0-2 gooide Loosdrecht alle remmen los en jaagde op de aansluitingstreffer. De lange bal werd gehanteerd op de lange spitsen, maar Robin Tromp en Maarten Zwaan wisten de controle te behouden. Door het opportunistische voetbal van Loosdrecht kreeg Amstelveen ruimte, alleen deed de ploeg hier weinig mee. De gasten hoefden niet meer, want de 0-2 zege was veilig gesteld.

Foto Hans van Beek: .. is kansloos om de prachtige vrije trap van Marcel Wennekes
Foto Hans van Beek: De doelman van Loosdrecht  is kansloos op de prachtige vrije trap van Marcel Wennekes

Door de overwinning ontdoet Amstelveen zich van medekoploper Loosdrecht. AH ’78 volgt ook op drie punten en heeft nog een wedstrijd tegen NiTA tegoed. Over twee weken staat de volgende topper in de zaterdag derde klasse C op het programma: AH ’78 – Amstelveen. Bij winst in de topper en volgende week tegen BVV ’31 kunnen de Amstelveners als ‘herbstmeister’ de winterstop ingaan.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek