Amstelveen verslaat plaatsgenoot RKAVIC

Amstelveen is de zaterdag derde klasse C begonnen met een 2-0 overwinning op RKAVIC. De ploeg van Radjin de Haan had zich in de Amstelveense derby echter beter moeten belonen voor het goede voetbal in de eerste helft. Met vlagen liep het als gegoten, maar slechts één goal – via Maarten Zwaan – viel er te genieten. Kort na rust benutte Patrick Duarte een strafschop en was de wedstrijd gespeeld.

Amstelveen speelde met één nieuwe aanwinst, Patrick Duarte (VVC), en drie spelers die vorig seizoen nog in de A-junioren liepen. RKAVIC had veel nieuwkomers, maar zag veel kwaliteiten aan spelers weggaan of stoppen, waardoor het voor trainer Hassan Azoum nog puzzelen is. Het kwaliteitsverschil was zaterdag groot en Amstelveen speelde op eigen veld de ruimtes goed uit. Na twee minuten nam Maarten Zwaan een vrije trap op zo’n twintig meter, buiten het bereik van doelman Navid Soltaninejad, maar de lat stond de 1-0 in de weg.

Amstelveen - RKAVIC

Vier minuten later kwam RKAVIC er snel uit en wist Hugo Uiterloo een 100% kans over te schieten. Daarna was het Amstelveen wat het spel bepaalde. Na ruim een half uur leverde dit de openingstreffer op. Een vrije trap van Maarten Zwaan ging met veel snelheid richting Navid Soltaninejad en wist hem te verschalken. Vanaf dat moment had Amstelveen het helemaal af moeten maken, maar verzuimde de voorsprong te vergroten.

Dat lukte de thuisploeg vlak na rust wel. Mike van der Steenhoven ging op avontuur en eindigde over het been van RKAVIC-verdediger Luuk Verlint. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Patrick Duarte en de 2-0 was een feit. Daarna zakte de wedstrijd gelijk in. De absolute drive van Amstelveen was weg en RKAVIC was redelijk onmachtig. Op wat spelprikken na had Mike Lesmeister weinig te doen.

Amstelveen - RKAVIC

Na ruim zeventig minuten ging Dennis Spitteler in de fout. De gele kaart voor zijn overtreding was zeker niet terecht, maar hij bleef zijn ongenoegen uiten en daar was scheidsrechter Angevaare even klaar mee en gaf nog eens geel. Zo moest Amstelveen de wedstrijd uitspelen met tien man. Een aantal wissels kwam het spel ook niet echt ten goede en de wedstrijd kuierde naar het eind. Met een 2-0 stand had iedereen daar vrede mee.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)