Amstelveen verspeelt twee punten tegen NiTA

In de zaterdag derde klasse C heeft Amstelveen duur puntverlies geleden. De ploeg van Radjin de Haan kwam op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen nummer vier NiTA en zag daardoor koploper Loosdrecht verder uitlopen.

Amstelveen ging voortvarend van start en had in de eerste tien minuten genoeg kansen om gelijk afstand te nemen. De voorsprong kwam niet, want het vizier stond niet op scherp bij de thuisploeg. Aan de andere kant was het Job van Rijn die in de zesde minuut wel scoorde en doelman Alex Sacca kansloos liet. De grensrechter van Amstelveen was echter resoluut en vlagde gelijk bij de balaanname van de spits van NiTA. Scheidsrechter Schouten gaf in eerste instantie een goal aan, maar kwam daarop terug na overleg met de grensrechter.

Amstelveen - NiTA

De thuisploeg bleef gedurende de eerste helft de beste ploeg, maar NiTA roerde zich wel. Vlak voor rust ging bij een scrimmage spits Van Rijn onderuit en claimde NiTA een strafschop. Schouten wimpelde dit weg, waardoor de 0-0 als ruststand op het scorebord bleef staan.

Na de rust tekende zich een bloedstollende wedstrijd af. De openingstreffer had aan beide kanten kunnen vallen, maar dat gebeurde niet. Scheidsrechter Schouten stuurde de trainer van NiTA met rood weg na commentaar op zijn leiding en aan het eind van de wedstrijd moest ook NiTA-speler Jeroen Langelaar met zijn tweede gele kaart vroegtijdig de kleedkamers opzoeken. Aan de stand veranderde niets meer en was NiTA het meest gelukkig met het doelpuntloze gelijkspel.

Doordat koploper Loosdrecht met 3-0 te sterk was voor Eemboys, is de achterstand van Amstelveen nu vijf verliespunten met nog acht wedstrijden te gaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek