Amstelveen verspeelt voorsprong tegen TAVV

Promovendus Amstelveen heeft al de derde nederlaag in vier wedstrijden geleden. De zaterdag tweedeklasser gaf op eigen veld tegen TAVV een 2-0 voorsprong uit handen en verloor uiteindelijk met 2-4.

Beide ploegen begonnen heel opportunistisch aan de wedstrijd en dat gaf een onrustig, maar heel spannend spelbeeld. Na negen minuten kon Mike van den Steenhoven de thuisploeg op voorsprong zetten, maar zijn inzet ging net over. Kort daarop moest Lyndon de Bruijn aan de andere kant scoren, alleen ging zijn kopbal net naast.

20160924-amstelveen-tavv-foto-hans-van-beek-yacob-sason-schiet-raak

Tien minuten voor de rust kwam Amstelveen alsnog op voorsprong. Een voorzet van Robin Oussoren werd op knappe wijze binnen gekopt door Furgel Fabies. Vier minuten later werd het verschil zelfs verdubbeld. Yacob Sason benutte zijn snelheid en rondde oog-in-oog met TAVV-doelman Edwin Pieterse goed af.

Amstelveen dacht met een 2-0 voorsprong de kleedkamers op te kunnen zoeken voor de pauze, maar lette even niet op en zag TAVV door een diagonaal schot van De Bruijn terug in de wedstrijd komen. Na de rust kwamen de gasten uit Ter Aar zelfs snel op gelijke hoogte. Uit een moeilijke hoek schoot Yassine el Mariami raak: 2-2.

20160924-amstelveen-tavv-foto-hans-van-beek-maarten-zwaan

Zo gaf de ploeg van Radjin de Haan in kort tijdsbestek een 2-0 voorsprong uit handen. De thuisploeg kreeg na de gelijkmaker van TAVV drie goede mogelijkheden om de leiding weer in handen te nemen, maar de scherpte ontbrak voor het doel. Na driekwart wedstrijd torende Rob Overvliet boven iedereen uit, alleen was zijn kopbal een centimeter te hoog en kwam de bal via de onderkant van de lat het veld weer in.

TAVV speelde de counter vlijmscherp uit en Stefan Rijsdam schoot zijn ploeg op een 2-3 voorsprong. Amstelveen besloot va-banque te spelen om toch nog een resultaat over te houden aan deze wedstrijd. De thuisploeg werd hier echter voor afgestraft toen invaller Mitch Keijzer Amstelveen-doelman Jimmy Bodt wist te verschalken en de wedstrijd met de 2-4 in het slot gooide. Het offensief van Amstelveen bracht hier geen verandering meer in.

20160924-amstelveen-tavv-foto-hans-van-beek-kans-rob-overvliet

Met de nederlaag deed Amstelveen zich wederom tekort (na eerdere nederlagen tegen AMVJ en De Bilt). Met slechts drie punten uit vier wedstrijden zal de promovendus moeten oppassen niet te snel in de gevarenzone te geraken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)