Amstelveen versterkt zich met Tim Steij (RODA’23)

Tim Steij verlaat RODA’23 alweer na één seizoen. De 27-jarige aanvallende middenvelder kiest ervoor om met Amstelveen weer op zaterdag te gaan voetballen. Bij de tweedeklasser hoopt Steij voor de prijzen te kunnen spelen, iets wat hij nu mist in Bovenkerk.

Vorig seizoen twijfelde hij al tussen Amstelveen en RODA’23. “Toen koos ik voor een terugkeer bij RODA, omdat dat toch mijn club blijft. Ik dacht dat wij met een aantal nieuwe spelers voor de prijzen mee konden doen, maar dat is behoorlijk tegengevallen. Net als in mijn eerste jaren bij RODA eindigen we weer in de grijze middenmoot. Het is altijd hetzelfde liedje. Ik wist in wat voor jonge groep ik terecht zou komen. Toch had ik er iets meer van verwacht en stiekem gehoopt dat wij voor een periodetitel mee konden doen.”

Foto Koos van der Leest

Voor Steij was het als routinier moeilijk de kar te trekken van een jonge groep bij de huidige nummer zes van de zondag derde klasse C. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook geen topseizoen draai. Je wordt in het niveau meegetrokken. Er zaten dit seizoen teveel ups en downs tussen. De stap omlaag vanuit de Hoofdklasse was misschien iets te groot. RODA zal altijd mijn club blijven, maar na een gesprek met Cor ten Bosch had ik geen goed gevoel over volgend seizoen. Dan zou het nog moeilijker worden om serieus mee te doen.”

Het berichtje dat zeven spelers van Ajax(-verleden) naar de Sportlaan gaan, heeft hem getriggerd. “Anders was ik gewoon bij RODA gebleven. Ik denk dat er met die kwaliteitsinjectie, en wat er nu bij Amstelveen loopt, iets moois kan gebeuren volgend seizoen. Dit seizoen doen ze het al goed en pakken ze net geen periodetitel, dus het is realistisch dat het wel kan. Uit mijn tijd bij Swift ben ik gewend om mee te doen voor de prijzen, dus dat neem ik mee naar Amstelveen.”

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!