Amstelveen verzuimt afstand te nemen van Kockengen

Amstelveen Heemraad slechts een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Kockengen. De ploeg van Laurens ten Heuvel gaf een 2-0 voorsprong uit handen en vergat daardoor afstand te nemen van de nacompetitiestreep van de zaterdag derde klasse C.

Onder een lekker februarizonnetje begon Amstelveen goed aan het duel en werden de bezoekers snel onder druk gezet. Dit resulteerde in de dertiende minuut in de 1-0. Een mooie pass van Michael Coster kwam via Reshad Haidari bij Furgel Fabies terecht en die schoot de 1-0 binnen. Tien minuten later verdubbelde Maxim Perels de marge voor Amstelveen. Een afgeslagen aanval kwam voor zijn voeten en vanaf een metertje of twintig schoot hij over de graaiende handen van doelman Tim van Vliet.

Na ruim een half uur spelen had Reshad Haidari de wedstrijd op slot moeten gooien, maar hij mistte van dichtbij. Ook Fabies en Perels slaagden er niet in de 3-0 op het scorebord te brengen. Kockengen bleef zo in leven en kwam terug in het duel. Daar hadden ze wel de hulp van de scheidsrechter bij nodig. Hij zag een handsbal en legde de bal op de stip. Ronnie Hilhorst schoot
onberispelijk binnen en bracht de spanning terug: 2-1.

De bezoekers hadden moed geput uit die aansluitingstreffer. Na tien minuten in de tweede helft kwam Kockengen zelfs op gelijke hoogte. Rens van Golen liet keeper Mike Lesmeister kansloos met een snoeihard schot in de kruising: 2-2. Het laatste half uur bracht weinig hoogtepunten aan beide kanten. Kockengen kreeg nog de grootste mogelijkheden om de volle winst te halen, want bij Amstelveen was het beste er van af.

Door het gelijkspel blijft Amstelveen nog net boven de streep, maar ziet het de concurrentie langzaam weglopen. Volgend weekend kan tegen AH’78 de aansluiting met de middenmoot gevonden worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek