Amstelveen vindt in voormalig assistent Edwin van Maas nieuwe trainer

Edwin van Maas keert als trainer terug bij zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad. De 49-jarige oefenmeester was tussen 2012 en 2014 assistent en trainer van het tweede elftal in Amstelveen. Hij volgt komende zomer de vertrekkende Laurens ten Heuvel op.

“Als trainer heb je altijd een aantal clubs waar je hart aan verpand is. Amstelveen hield ik goed in de gaten, het was voor mij een warm bad”, zegt Van Maas. Na twee gesprekken waren beide partijen er snel uit met elkaar. “Amstelveen is een mooie vereniging met een rijke historie, een team van goedwillende vrijwilligers en gezelligheid. Echt een warme club, de ons-kent-ons cultuur.”

Foto: Hans van Beek

“Edwin is een pure peoplemanager, een verbindingspersoon. Daar is nu meer behoefte aan dan een tactisch/technische topper”, verklaart het bestuur de keuze. Onder leiding van Van Maas kiest de club ervoor te gaan bouwen vanuit de eigen jeugd. “Dat heeft een aantal jaar nodig, maar is wel belangrijk om als club te kunnen overleven”, zegt de oefenmeester. “Alles draait tegenwoordig om geld. Daar willen zij niet aan meedoen. Dat snap ik, daar ben ik ook niet van. Ik heb meer met het clubgevoel. Bij SCW ben ik ook met de jeugd begonnen en dat staat als een huis. Als dat uiteindelijk resulteert in promotie naar de tweede klasse, zou dat mooi zijn.”

Van Maas zit momenteel zonder club, nadat hij vier jaar lang trainer van SCW was. Eerder had hij ook de leiding bij UNO en Aalsmeer. Amstelveen, dat vorig seizoen uit de tweede klasse degradeerde, bezet nu de tiende plek in de derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)