Amstelveen vlak voor tijd naast Veensche Boys

Amstelveen Heemraad is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd in 2016 te winnen. In de middenmoot van de zaterdag tweede klasse B bleef de ploeg van Radjin de Haan in evenwicht met Veensche Boys. Een doelpunt van Maarten Zwaan vier minuten voor tijd stelde het punt veilig: 1-1.

In het eerste kwartier was de thuisploeg oppermachtig. De druk werd snel gelegd bij de verdediging van Veensche Boys. Na zeven minuten hadden de Amstelveners op voorsprong te komen. Robin Oussoren kwam boven zijn tegenstander uit bij een voorzet van Mike Sheehan, maar de inzet werd goed verwerkt door Jasper van Leeuwen. Halverwege de eerste helft werd Furgel Fabies door Mike van den Steenhoven weggestuurd, alleen was het schot niet scherp genoeg. Kansen genoeg voor Amstelveen, maar ook Yacob Sason (kwam teenlengte tekort), Fabies en Dennis Spitteler (allebei gestuit op Van Leeuwen) konden een brilstand bij rust niet voorkomen.

20161203-amstelveen-veensche-boys-foto-hans-van-beek-yacob-sason-over-het-been

Na de theepauze ging Amstelveen verder met aanvallen. Rob Overvliet bracht Van den Steenhoven in stelling, zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Daarna nam Veensche Boys de wedstrijd over. Een slippertje in de Amstelveense defensie zorgde zelfs verrassend genoeg voor de 0-1 door Kevin Hols. Drie minuten later kreeg de thuisploeg de gelegenheid om weer op gelijke hoogte te komen, toen Van den Steenhoven in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De penalty van Maarten Zwaan ging echter over.

20161203-amstelveen-veensche-boys-foto-hans-van-beek-sliding-rob-overvliet

Twintig minuten voor tijd zag diezelfde Zwaan zijn vrije trap op de lat eindigen. Een rode kaart voor Sven Boelsma, met nog een kwartier op de klok, leek de beslissing in de wedstrijd. Toch viel de gelijkmaker nog voor Amstelveen. Een afgeslagen aanval kwam voor de voeten van Zwaan en zijn uithaal verdween in het doel: 1-1. Net als tegen CJVV drie weken geleden bezorgde de aanvoerder zijn ploeg vlak voor tijd alsnog een punt.

20161203-amstelveen-veensche-boys-foto-hans-van-beek-sven-boelsma

Door het gelijke spel verandert er voor Amstelveen weinig op de ranglijst. De ploeg van Radjin de Haan blijft op een achtste plaats staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek