Amstelveen walst over NVC heen

Net als vorige week heeft Amstelveen Heemraad opnieuw hard uitgehaald in de zaterdag derde klasse C. Na de 6-1 overwinning op FC Hilversum was nu NVC het slachtoffer voor de ploeg van Radjin de Haan. In Naarden werd het maar liefst 0-7.

De gehele wedstrijd was Amstelveen de bovenliggende partij. Het publiek moest echter lang wachten tot de score werd geopend. Vele kansen gingen verloren, maar in de 38ste minuut viel de inzet van Patrick Duarte goed. Met de openingstreffer was ook meteen de ruststand bepaald, na de hervatting werd het verschil gemaakt.

NVC - Amstelveen

In de tweede helft was het al snel gedaan. Na vijf minuten hield Yacob Sason het overzicht en speelde Levy Piqué aan, die de 0-2 wist te scoren. Kort daarop was het weer Sason die Mike van den Steenhoven bediende en de jongeling maakte zijn eerste doelpunt voor Amstelveen. NVC probeerde het, maar kon geen vuist maken.

In het laatste kwartier werd de score nog meer dan verdubbeld. Eerst miste Sason een onterecht gegeven strafschop, maar daarna was het snel gedaan. Een inzet van Maarten Zwaan werd door NVC in het eigen doel geschoten: 0-4. Vervolgens ging Dennis Spitteler op avontuur en knalde snoeihard de 0-5 op de borden. Daar hield Amstelveen het niet bij, want via Patrick Duarte (0-6) en Yacob Sason (0-7) werd in de blessuretijd nog even aan het doelsaldo gewerkt.

Na vier wedstrijd staat Amstelveen op een tweede plaats in de zaterdag derde klasse C, slechts een punt achter koploper Loosdrecht. Volgende week krijgt de ploeg van Radjin de Haan Waterwijk op bezoek in Amstelveen, dat met hetzelfde aantal punten (negen) op een vierde plaats staat.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek