Home / Algemeen / Amstelveen wint derby van VIC
Foto HAns van Beek: Pique viert zijn treffer namens Amstelveen

Amstelveen wint derby van VIC

Amstelveen heeft zaterdag de derby in de derde klasse B met 4-1 gewonnen van en bij RKAVIC. Het was voor de thuisploeg al weer de vierde nederlaag op rij. Amstelveen , dat een wedstrijd minder speelde, heeft na drie duels zeven punten en lijkt zich in de strijd om de koppositie te mengen.

In de zeventiende minuut van de wedstrijd was het RKAVIC dat via Sander Koops op een 1-0 voorsprong kwam. Het was pas de eerste echte aanval van RKAVIC. Lang kon de ploeg van trainer Bruno Tuvaljevic daar niet van genieten want direct vanaf de aftrap was het Milton Cooman die voor de 1-1 zorgde. Amstelveen, dat over een bredere selectie beschikt dan ‘VIC’ liep nog voor rust uit naar een 3-1 voorsprong.

Foto Hans van Beek: Een duel uit RKAVIC – Amstelveen Heemraad

Michael Coster zette de groen witten op 1-2 in de 27ste minuut en vlak voor rust was het Levy Pique die er 1-3 van maakte. Na de hervatting leek de spanning terug in de wedstrijd te komen maar Duyane Wondel zag zijn strafschop namens RKAVIC gestopt worden door doelman Patrick Alblas.

De hoop die de thuisploeg had vervloog toen linker middenvelder Chris van Leenen na zijn tweede gele kaart van het veld moest. “Onterecht” zei trainer Tuvaljevic na afloop. “Zoals ook de uitslag geflatteerd was.”

Foto Hans van Beek: VIC-trainer Tuvelajevic verliest voor de vierde keer op rij

Uit een corner van Mitchell Griekspoor maakte Tim Boelrijk er vlak voor tijd nog 1-4 van.

SCW dat won van RODA’23 (1-2) is koploper in 3B met het maximaal aantal punten van twaalf. Ouderkerk, dat verloor van EDO, staat tweede. Amstelveen heeft nog een wedstrijd in te halen, tegen IJmuiden, en kan dan eventueel op tien punten komen.

Kijk voor de uitslagen, programma en actuele stand op de klassepagina van 3B

Foto’s Hans van Beek

Send this to a friend