Amstelveen wint eerste slag van Altius

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft de weg naar boven gevonden. Altius werd met 3-2 verslagen en met negen punten uit de laatste drie duels laat de ploeg Laurens ten Heuvel de nacompetitiestreep langzamerhand ver achter zich. Bovendien gaat Amstelveen aan kop in de derde periode.

In de eerste van de twee ontmoetingen achter elkaar – volgende week staat een inhaalwedstrijd in Hilversum op het programma – was het eerste kwartier voor Altius. Amstelveen kwam goed weg toen Jordy Arp en Bon Houtkoper de paal raakten. Daarna speelde de thuisploeg zich onder de druk uit en brak Hicham Lechkar de wedstrijd open. Zijn pass kwam terecht bij Toby Correia, die doelman Roy van Wagtendonk met een lob verschalkte. Zes minuten later was Correia opnieuw trefzeker nadat een inzet van Reshad Haidari slechts half gekeerd werd en hij in de rebound alsnog voor de 2-0 tekende.

Na de rust leek de wedstrijd beslist. Met een verwoestende vrije trap in de kruising bracht Lechkar de 3-0 op het scorebord. Toch bracht Arp de hoop terug bij Altius door de 3-1 aan te tekenen. Twee minuten later kon Michael Coster een einde maken aan alle Hilversumse illusies, maar zijn inzet strandde op de onderkant van de lat. Direct daarna vond Altius zelfs de aansluiting via Houtkoper. Verder liet Amstelveen het niet komen en kon de 3-2 voorsprong over de streep getrokken worden.

Door de resultaten is Amstelveen gestegen naar de achtste plek, met een marge van zes punten met de nacompetitiestreep. Volgende week wacht de inhaler bij Altius. Deze wedstrijd is nog van de tweede periode. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)