Home / Algemeen / Amstelveen wint overtuigend

Amstelveen wint overtuigend

De wedstrijd tussen IJmuiden en Amstelveen had een scheidsrechtersprobleem. De wedstrijd tussen beide ploegen werd in Amstelveen ook pas in tweede instantie gespeeld, omdat de eerste scheidsrechter niet was komen opdagen. Nu hetzelfde probleem, maar nu werd er wel een oplossing gevonden. Terwijl overal de rust werd bereikt, begon de competitie wedstrijd tussen IJmuiden en Amstelveen pas om kwart over drie.

IJmuiden begon fel aan de wedstrijd en Amstelveen had het even moeilijk. Na een minuut of tien werd er bij een actie in het zestien meter gebied van IJmuiden de bal met de hand gespeeld en scheidsrechter Leerling legde gedecideerd de bal op 11 meter. Milton Cooman, die de laatste strafschop van Amstelveen van dit seizoen (Legmeervogels uit rd) nog miste, eiste de strafschop op en schoot onberispelijk in. Zijn negende van dit seizoen was de eerste van Amstelveen in deze wedstrijd.  Amstelveen bleef  de eerste helft de betere ploeg en creëerde kansen, maar van verder uitbouwen van de voorsprong was geen sprake. Robert Lesmeister en Joris van Ooijen waren beide in kansrijke positie, maar scoorde niet.

Na rust kwam Amstelveen niet meer in de problemen. De 2-0 van Zakaria Madrane was van ongekende schoonheid. Hij nam de bal vol, van ruim 20 meter, en deze vloog onhoudbaar achter keeper Stephan Blanken. Op zo’n 10 minuten voor het eind had IJmuiden pech met een bal op de paal en zag Amstelveen een goal worden afgekeurd wegens obstructie.  AmstelveenHeemraad bouwde zijn  doelsaldo nog iets meer uit en kwam op 0-3 via de voet van Tim Boelrijk. Op aangeven van Levy Pique was hij weer eens trefzeker.

Door het 1-1 gelijke spel tussen RKAVIC en Ouderkerk en de 4-1 overwinning van EDO op Kadoelen, klimt Amstelveen naar een tweede plaats, twee punten achterstand op koploper EDO.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek